BREAKING: Feyenoord bereikt finale Conference League

BREAKING: Feyenoord bereikt finale Conference League

Feyenoord heeft zich ten koste van Olympique Marseille geplaatst voor de finale van Conference League. De ploeg van trainer Arne Slot bleef donderdag in de return in Frankrijk met 0-0 knap overeind en staat voor het eerst in twintig jaar in een Europese eindstrijd.

De basis voor het bereiken van de finale legde Feyenoord vorige week in de Kuip. Toen werd in een spektakelstuk met 3-2 gewonnen van Marseille, door twee doelpunten van Cyriel Dessers en een van Luis Sinisterra.

De finale van de allereerste editie van de Conference League (het derde Europese niveau) is op 25 mei in Tirana. In Albanië is AS Roma de tegenstander.

Het is voor de derde keer in de clubhistorie dat Feyenoord in een Europese finale staat. Eerder lukte dat in 1970 (Europacup I), 1974 en 2002 (beide UEFA Cup). Goed voorteken voor de Rotterdammers is dat al die finales gewonnen werden.

Ajax was de laatste Nederlandse club die de finale van een Europees toernooi haalde. De Amsterdammers verloren toen in de Europa League-finale met 2-0 van Manchester United. De laatste Nederlandse winnaar in Europa was Feyenoord, dat in 2002 ten koste van Borussia Dortmund de UEFA Cup veroverde.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven