Breaking: Donny M. eerder veroordeeld voor kindermisbruik

'Donny M. misbruikte Gino (9) en vermoordde hem dezelfde avond'

De Limburgse nieuwssite Limburg1 (L1) heeft stukken in handen waaruit blijkt dat Donny M. (22) eerder is veroordeeld voor kindermisbruik. In 2017 misbruikte en mishandelde hij twee jongetjes in Sittard. De advocaat van een van de slachtoffertjes bevestigt de veroordeling.

L1 onthulde eerder overigens al dat Donny bekend is bij politie en justitie, iets dat de autoriteiten gistermiddag bevestigd hebben. Gerechtelijke documenten wijzen uit dat M. een verleden heeft met minderjarige kinderen. Op 28 juni 2017, toen hij zelf 17 jaar oud was, heeft Donny zich schuldig gemaakt aan het bedreigen, mishandelen en misbruiken van kinderen uit Sittard.

Straf

De rechtbank in Maastricht legde hem in 2017 bijna vijf maanden jeugddetentie en ook een klinische behandeling bij een centrum voor geestelijke gezondheidszorg (Catamaran – Eindhoven).

Er werd nog even getwijfeld of Donny voor drie jaar in een jeudinrichting geplaatst zou worden, maar die maatregel werd voorwaardelijk opgelegd. In de loop der jaren zou hij echter nog veel vaker met politie en justitie in aanraking komen. Hij werd onder meer gepakt voor rijden zonder rijbewijs.

Aankomende dinsdag of woensdag wordt M. voorgeleid aan de onderzoeksrechter in verband met de ontvoering en dood van Gino.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven