Breaking: Brand uitgebroken bij ‘asielhotel’ Albergen

Breaking: Brand uitgebroken bij 'asielhotel' Albergen

Op het terrein rondom het roemruchte ‘asielhotel’ ’t Elshuys in Albergen, heeft vannacht brand gewoed. Bij de politie kwam rond 06.15 een melding binnen over brand.

Het pand zelf heeft geen schade opgelopen. Het vuur woedde in een groepje bomen en struiken op het terrein, zo meldt een politiewoordvoerder. Waar normaliter niemand zich interesseert voor een klein fikkie, is dat nu het om een hotel voor asielzoekers gaat wel anders. De politie gaat een onderzoek instellen en wil graag weten of vuur is aangestoken en door wie.

Vandaag rechtzaak

Het hotel komt de laatste tijd nogal ter sprake. Onlangs werd bekend dat het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) ’t Elshuys had gekocht met de bedoeling er 150 tot 300 asielzoekers in te kunnen herbergen. Dat leidde tot protesten van mensen die hier geen heil in zien. Bovendien was de gemeente helemaal niet geïnformeerd.

In de tussentijd wil de eigenares van het pand af van de verkoop. Zij claimt dat het COA niet duidelijk heeft gemaakt dat er een groep Nieuwe Nederlanders in het hotel zullen worden gestopt. Volgens het COA was dat van meet af aan al helder. Vandaag staat er een, door het COA aangespannen, kort geding op het programma.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven