Breaking: Beste vriendin Anne Frank overleden

Breaking: Beste vriendin Anne Frank overleden

Hannah Elisabeth Pick-Goslar, de beste vriendin van wijlen Anne Frank, is vandaag op 93-jarige leeftijd overleden. Pick-Goslar zal worden begraven in Jeruzalem, waar zij tevens woonachtig was.

Goslars’ vader was hoofd persdienst van het Pruisische ministerie van Buitenlandse Zaken. Toen de nazi’s aan de macht kwamen verhuisde de familie naar Amsterdam. De in Duitsland geboren Goslar zat samen met Anne Frank op school en werden beste vriendinnen.

Breaking: Beste vriendin Anne Frank overleden

Hanneli, zoals Anne haar vriendin liefkozend noemde, en Anne verloren elkaar in 1942 uit het oog nadat de familie Frank moest onderduiken.

Februari 1945

In juni 1943 arresteerde de Gestapo Hannah, haar zus Gabi, haar vader en haar grootouders. Zij werden allen naar het concentratiekamp Bergen-Belsen gedeporteerd.

Het was op die plek dat Hannah nog eenmaal in contact kwam met Anne Frank, dat gebeurde in februari 1945. Hannah overleefde de oorlog uiteindelijk en werd verpleegkundige.

Voor mensen die interesse kennen in de vriendschap tussen Anne Frank en Hannah. Op Netflix is de Nederlandse film ‘Mijn beste vriendin Anne Frank te zien. De film bevat het waargebeurde verhaal dat Hannah na de Tweede Wereldoorlog wereldkundig heeft gemaakt.

Scroll naar boven