Brandtrap stort in, studenten vallen vier verdiepingen naar beneden

Afgrijselijk: Brandtrap stort in, studenten vallen vier verdiepingen naar beneden

Twee studenten zijn gisteravond met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht nadat de brandtrap van hun Leidse studentenhuis het plotseling begaf. Ze vielen daarop van grote hoogte naar beneden.

Het ongeluk gebeurde rond kwart voor elf. De twee studenten stonden volgens een woordvoerder van de brandweer te roken op de brandtrap van hun studentenhuis aan de Hoge Rijndijk, vlak buiten het stadscentrum. Door onbekende reden raakte de brandtrap ineens in los van de gevel.

De twee stortten met trap en al vier verdiepingen naar beneden. De vluchttrap viel daarbij door een glazen uitbouw heen.

Hulpdiensten rukten massaal uit: binnen een kwartier waren er zes ambulances paraat en twee traumaheli’s. Eén daarvan werd weer geannuleerd. De twee slachtoffers werden eerst ter plekke behandeld. Rond tien over elf is de eerste student per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Een kwartier later de ander. De andere aanwezige studenten in het huis zijn enkele huizen verder opgevangen.

Zondagochtend is nog onduidelijk hoe met de twee gewonde studenten is en hoe zwaar hun verwondingen zijn. Hoe de brandtrap kon loskomen van de gevel, moet onderzocht worden.

Scroll naar boven