Brabander schrijft brief aan Poetin: ”We get sick of your geouwehoer”

Brabander schrijft brief aan Poetin: ''We get sick of your geouwehoer''

Danny Biemans (42) uit Helmond is helemaal klaar met de Russische president Vladimir Poetin. Hij is daarom in de pen geklommen en heeft een brief aan Poetin geschreven. Een klein probleem: Danny is niet zo goed in Engels.

Dat weerhoudt hem er niet van flink van leer te trekken. In een mix van Brabants en steenkolen-Engels vertelt Danny de baas van Rusland de waarheid.

Hij schrijft: ”Hello mister Poetin. I’ve seen on the television that you are starting World War three. Is it maybe not a good idea om het wat koest aan te doen?” Ook schrijft Danny dat hij ‘sick is of your geouwehoer’.

Kernbom

Maar Biemans heeft nog meer geschreven. Hij waarschuwt Poetin om, als deze een kernwapen inzet, geen bom op ons land te gooien. ”Don’t you waag het niet to drop a bomb on the Netherlands he. En al hullemaal niet op Hellemond, want dan komme we met z’n alle naar Russia.”

Mocht Poetin de brief ontvangen, dan hoeft hij niet naar Helmond te komen voor een ontmoeting met Danny Biemans. ”We schuppen oe zo een gat in – oe fontanel. Groeten uit Helmond.”

Scroll naar boven