Boze asielzoekers ontevreden in Ter Apel: ”Zelfs een hond heeft het beter”

Boze asielzoekers ontevreden in Ter Apel: ''Zelfs een hond heeft het beter''

Dat het in Ter Apel volledig de spuigaten uitloopt, is inmiddels wel bekend. Honderden mensen die in of buiten het aanmeldcentrum slapen, knokpartijen en leven in tentjes. Het leven gaat soms niet over rozen en daarom doen asielzoekers een boekje open tegen Hart van Nederland over hun schrijnende situatie.

Een asielzoekers, wiens naam niet bekendgemaakt is, zit al twee maanden met zijn vrouw en twee jonge kinderen in Ter Apel. Hij vindt het niet leuk. ”Mijn kinderen huilen de hele dag, het is een heel lastige situatie.” Een andere asielzoeker is ook ontevreden. Hij komt uit Syrië.

”Ze zeggen: ‘Ga naar Duitsland, ga naar België’. Is dat de oplossing? “Iedereen hier is boos. Je kunt hier niet douchen. De wc’s zijn vies, een hond zou er nog niet naar binnen gaan. Deze man naast me heeft drie hartaanvallen gehad, maar wordt niet geholpen.”

Boze asielzoekers ontevreden in Ter Apel: ''Zelfs een hond heeft het beter''

Vechtpartij

Een aantal dagen geleden brak de pleuris uit. Afgelopen zondag gingen meer dan 100 asielzoekers met elkaar op de vuist. Een Egyptische migrant weet wel hoe dat is gekomen. “Dat ging om Marokkanen die aan het stelen waren. Ze stelen goud van kinderen, ze stelen van vrouwen. Ongelofelijke zaken”.

Rotte appels

Volgens meerdere asielzoekers is er een groep ‘rotte appels’ binnen ter Apel. Dat zijn Marokkanen en Algerijnen. ”Ik kan niet zeggen dat ze het allemaal doen, maar de meeste van hen stelen van ons. Vandaag nog hebben we er weer twee gepakt. We kunnen niet buiten slapen, omdat er zo veel dieven zijn.”

De Egyptenaar is elke nacht bang. “Je moet de hele tijd je spullen vastklampen en opletten, om ervoor te zorgen dat je niet wordt bestolen of gestoken.”

Nederland moet optreden

Als het aan de Syriër ligt, grijpt Nederland keihard in bij mensen die zich misdragen. ”Ze hebben het recht niet hier te zijn en als het aan mij ligt, halen de autoriteiten mensen met een kwade houding eruit.”

Wil jij de hele video bekijken? KLIK DAN HIER.

Laat een reactie achter