Botox gaat helemaal fout: Shirley (28) krijgt vreselijke bijwerking

Botox gaat helemaal fout: Shirley (28) krijgt vreselijke bijwerking

Steeds meer vrouwen (en soms ook mannen) grijpen tegenwoordig naar de botox. Ze willen er weer strak uitzien en van de rimpels af. Het kan echter ook helpen tegen tandenknarsen. Maar soms gaat het ook helemaal fout. Zoals bij de 28-jarige Shirley

Tandenknarsen

Tandenknarsen wordt in de medische wereld bruxisme genoemd. Het klinkt wellicht niet zo erg, maar mensen die hier last van hebben kunnen enorme problemen ervaren. Het zorgt voor slijtage en kan pijn veroorzaken in kaakspieren. En dan hebben we het nog niet eens over mogelijke barsten in kiezen.

Je kunt dit oplossen door een op maat gemaakt bitje bij de tandarts te laten maken. Die doe je dan elke avond in voordat je gaat slapen en het bitje beschermt je tanden. Maar Shirley (28) vindt zo’n bitje “vervelend en smerig”. Ze besloot daarom voor botox te gaan. Met verstrekkende gevolgen.

Botox

“Ik heb twee maanden geleden botox in mijn kaakspieren laten spuiten”, deelt ze. “Volgens mijn tandarts heb ik geen puntjes meer op mijn kiezen door het knarsen. Een bitje is niks voor mij, dus werd mij aangeraden om botox te laten inspuiten.”

Het is voor Shirley niet de eerste keer dat ze zich laat behandelen, maar wel op die plek. Maar wat de vrouw op dat moment niet weet, is dat er een bepaalde complicatie kan ontstaan. “Ik wist niet eens dat dat kon. Dat heeft niemand me verteld.”

Nooit meer lachen

Sinds de botoxbehandeling lukt het Shirley niet meer om voluit te lachen. “Ik merkte het vlak daarna al op. Ik deed de nagels van mijn moeder en keek in een spiegel. Toen ik moest lachen bewoog mijn gezicht niet mee. Het zag er heel raar uit.”

“Ik leek op iets uit een horrorfilm. In het begin vond ik het grappig, maar nu niet meer. Ik ben twee maanden verder en het is wel iets beter geworden, maar het is niet meer zoals voorheen.”

Ballonnen opblazen

Shirley kan daarnaast ook geen ballonnen meer opblazen. “Ik wilde voor de verjaardag van mijn vriendin de kamer volhangen met ballonnen. Dat lukt niet niet, mijn mond kon niet meer sluiten om het tuitje. Ze heeft haar eigen ballonnen moeten opblazen, ik schaamde me heel erg.”

Shirley heeft geleerd van de behandeling: “Ik heb liever kapotte kiezen dan geen glimlach. Het is een ramp.”

Scroll naar boven