Boris Johnson heeft zeer duidelijke mening over trans vrouwen in vrouwensport

Boris Johson heeft een duidelijke mening over trans vrouwen in vrouwensport

De Britse premier Boris Johnson vindt dat het trans vrouwen niet mogelijk gemaakt zou moeten worden deel te nemen aan sportwedstrijden voor vrouwen. ”Misschien is dat controversieel om te zeggen, maar dat lijkt mij redelijk, aldus Johnson.

Wat Johnson betreft zouden vrouwen ”plekken moeten hebben die alleen voor vrouwen zijn. Of dat nou ziekenhuizen, of gevangenissen en kleedkamers zijn. Zo denk ik er op dit moment over.”

Emily Bridges

De premier doet zijn uitspraken in een reactie op onder meer de zaak rond wielrenster Emily Bridges. De transgender atleet werd vorige week uitgesloten van deelname van de Britse nationale kampioenschappen omnium. Ze mocht van de Britse wielerbond deelnemen nadat zij haar testosteronwaarden had verlaagd, maar de internationale wielerbond UCI zette hier alsnog een streep doorheen.

Emily Bridges uitgesloten van deelname aan kampioenschappen door internationale wielerbond UCI

Open voor discussie

Johnson verklaart overigens open te staan voor de discussie. ”Als ik hiermee in conflict kom met anderen, dan moeten we daarover praten. Het betekent niet dat ik niet uitermate sympathiek tegenover mensen sta die van geslacht willen veranderen. Het is uitermate belangrijk dat we mensen veel liefde en steun geven bij het nemen van die beslissingen.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven