Bord van dakloze laat iedereen remmen – niet wetende dat ze recht in zijn val zijn rijden

Als je achter het stuur van een auto zit, is het altijd belangrijk om volledig op de hoogte te zijn van wat er om je heen gebeurt. In een tijdperk waarin mensen aan hun mobiele telefoons zijn vastgelijmd, wordt het echter steeds gebruikelijker dat hun aandacht afneemt wanneer ze dit het meest nodig hebben.

In gebieden rondom scholen of kinderparken kan dit rampzalige gevolgen hebben. Een kind rent de weg op en het enige dat nodig is, is dat één bestuurder even naar zijn telefoon kijkt …

Met dat in gedachten heeft de politie in Bethesda, Maryland, besloten om een harde houding aan te nemen tegenover bestuurders die hun telefoons gebruiken terwijl ze achter het stuur zitten. Hun methode was er één waar niemand klaar voor was …

vrouw met telefoon achter het stuur

Op een ochtend kwamen chauffeurs in Bethesda, Maryland, een dakloze tegen die aan de kant van de weg stond. Hij was slecht gekleed en hield een bord in zijn handen waar een paar woorden op stonden.

Tegen de tijd dat de meeste bestuurders de woorden op het bord konden lezen, was het al te laat.

dakloze man met bord langs de weg

Op het bord dat de man in zijn handen hield, stond: ‘Ik ben niet dakloos. Ik ben een politieman in Montgomery County op zoek naar mensen die achter het stuur zitten met hun mobiele telefoons. ‘

Het maakte deel uit van een zogenaamde “angeloperatie” waarbij politieagenten undercover gingen om chauffeurs op heterdaad te pakken terwijl ze dit het minst verwachtten.

undercover agent

De officier die aan de kant van de weg stond, was uitgerust met een draadloze microfoon. Toen chauffeurs met hun mobiele telefoons voorbij reden, gaf hij de beschrijving van hun auto aan collega-officieren verderop op de weg die vervolgens een stop konden maken.

De teams zouden chauffeurs beboeten met de op voertuigen gebaseerde wetgeving voor mobiele telefoons.

politie bekeurt iemand

Dit werd uitgevoerd net toen een nieuw schooljaar begon, omdat er een verhoogd risico was dat kinderen op de weg zouden zijn. In totaal werden 31 boetes en 9 waarschuwingen uitgedeeld aan mensen die tijdens het rijden hun mobiele telefoon hadden gebruikt.

Sommige chauffeurs waren niet blij met betrapt te worden en hadden allerlei excuses om hun mobiele telefoons te gebruiken. Andere mensen begrepen de boodschap luid en duidelijk: veiligheid staat voorop!

In de onderstaande video ziet je enkele mensen die door de politie worden gepakt:

Wat vind jij van dit plan om bestuurders op hun mobiele telefoons te pakken? Laat het ons weten in de comments!

Deel dit verhaal als je denkt dat het gebruik van een mobiele telefoon achter het stuur van een auto voor eens en voor altijd moet worden gestopt.