Boom valt op auto met inzittenden in Amsterdam

Noodweer nog erger dan verwacht: KNMI zet alle seinen op rood

Momenteel hebben we in Nederland te maken met een van de heftigste stormen ooit. Volgens het KNMI gaat het helemaal fout. In Amsterdam zijn inmiddels meerdere bomen uit de grond gerukt, waarbij deze zelfs op auto’s gevallen zijn.

Bomen

Op de Scheldestraat in de Rivierenbuurt en op de Beethovenstraat in Zuid zijn meerdere gew0nden gevallen. Mensen werden hier compleet verrast.

Op de Scheldestraat kon een man nadat een boom op zijn auto viel ternauwernood uit zijn auto kruipen. Daarna is hij knock out gegaan en met spoed afgevoerd.

In Zuid raakte iemand bekneld door een boom die op zijn auto terecht is gekomen. De brandweer is ter plaatse en doet pogingen om de man uit zijn auto te krijgen. De man is momenteel aanspreekbaar, zo is te lezen op NH Nieuws.

Vrachtwagen weggeblazen

Elders in het land gaat het ook totaal mis. De snelweg A9 is afgesloten omdat er bomen zijn omgewaaid. Rijkswaterstaat smeekt mensen in Noord-Nederland niet de weg op te gaan.

Op uitgelekte beelden is te zien dat de storm zo krachtig is, dat zelfs een vrachtwagen omver geblazen is. Dat gebeurde op de A9 richting Amstelveen. De linkerrijstrook is afgesloten.

NL-Alert

Besloten is inmiddels om Nederland gedeeltelijk op slot te gooien. Zo zijn de scholen dicht, zijn honderen vluchten geannuleerd en rijden er geen treinen.

Daar komt bij dat postbezorgers in drie provincies vandaag geen post zullen bezorgen. Ook boodschappenbezorgers hebben een dag vrij vanwege het noodweer.

In de tussentijd heeft de overheid een NL-alert uitgestuurd. In die melding is te lezen dat iedereen wordt aangeraden om binnen te blijven.

Hoe lang nog?

Nederland is voorlopig nog niet verlost van Poly, aldus het KNMI die Poly betitelt als ‘de zwaarste storm ooit’. Maar wanneer stopt het?

Code rood blijft in ieder geval gelden voor Friesland van 10.00 uur tot 14.00 uur. Voor Flevoland is dat van 09.00 tot 13.00 uur en voor Noord-Holland van 08.00 tot 12.00 uur. Het IJsselmeergebied is aan de beurt van 09.00 tot 13.00 uur.

Voor Zuid-Holland, Overijssel, Drenthe, Groningen en het Waddengebied geldt code oranje, voor verschillende tijden, en voor de rest van het land is code geel van kracht.

Scroll naar boven