Bonaire wil toeristenstop en elke toerist moet ‘speciaal contract’ ondertekenen

Bonaire wil toeristenstop en contract voor toeristen

Bonaire gaat de strijd aan met het massatoerisme dat het eilandje jaarlijks overspoelt. Het land opteert daarom voor een maximum van 250.000 toeristen per jaar. Bovendien moet iedereen die binnengelaten wordt, een speciaal contract ondertekenen.

Volgens Miles Mercera, directeur van de Tourism kan het eiland de mate waarin toeristen naar Bonaire komen niet meer aan. En dus moet er worden ingegrepen voordat ”het te laat is.” Er zijn een x-aantal plannen ontwikkeld die over een jaar of 10 moeten ingaan. Voordat het te laat is dus 😉

Maximaal 250.000 bezoekers

Het eilandstaatje wil vanaf dan nog slechts toestemming verlenen aan één cruiseschip per dag om aan te meren. De grote resorts worden gesloopt en er wordt een eind gemaakt aan marketing, die ervoor kan zorgen dat mensen enthousiast over Bonaire raken en het vliegtuig nemen.

Bonaire wil massatoerisme beperken en bezoekers contract laten ondertekenen

Speciaal contract

Het eiland wil daarnaast een ‘ander soort bezoeker’ aantrekken en heeft afgelopen weekend de ‘Bonaire Bond’ gelanceerd. In de overeenkomst staat dat de normen en waarden van het eiland te allen tijde gerespecteerd moeten worden. Mercera: ”Mensen die slechts komen voor bier en pina colada’s? Of BN’ers die komen om hun Instagram-account op te leuken met mooie plaatjes mogen wegblijven.”

Eilandbewoner Adnan Hassan vindt ‘zijn’ eiland ook te druk en is blij dat er plannen liggen om het toerisme te beperken. Hij wil niet dat Bonaire naastgelegen eilanden Curaçao en Aruba achterna gaan met het massatoerise. Bovendien zien de Arubanen ”geen cent terug van het toerisme”. Sterker nog, volgens Hassan betalen de lokale eilandbewoners zelfs de prijs.

Hassan: ”Dit eiland is niet voor iedereen. We vragen gasten langs te komen, niet ons te overspoelen. Dat betekent dat je moet focussen en mensen moet ontmoedigen te komen als je ze niet over de vloer wil hebben.”

 

 

 

Laat een reactie achter

Scroll naar boven