Boeren: Nog hardere acties op komst

Boeren: Nog hardere acties op komst

Een woedende groep agrariërs, verzameld onder de naam ‘boeren van Nederland’, laat weten voorlopig niet te zullen stoppen met actievoeren. Sterker nog, zij achten de kans groot dat deze de komende tijd zullen verharden.

Dat werd duidelijk na een geïmproviseerde persconferentie (op hooibalen) in Eerbeek. Boer William Schoonhoven nam het woord en zei dat de 14 dagen actievoeren tot nu toe slechts geleid hebben tot “uitgelachen worden door de politiek.”

Schoonhoven zei daarop dat de acties zullen doorgaan, “op een manier die Nederland nooit eerder heeft gezien”. Hij wilde niet zeggen wat hij daar precies mee bedoelde, zo meldt De Telegraaf. Als een verslaggever van de krant vraagt of ze naar Den Haag willen oprukken luidt het antwoord: ”Dat zou zomaar kunnen.”

Geen gesprek met bemiddelaar Remkes

Vorige week werd Johan Remkes aangesteld in een poging te kunnen bemiddelen tussen de overheid en de boeren. Maar Remkes is de man die de stikstofplannen heeft bedacht en hij wil alleen in gesprek als het plan blijft bestaan. ”Dan volgt er geen gesprek”, aldus de boeren.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven