Boeren kondigen nieuwe massale protestactie aan, chaos op wegen verwacht

Boeren kondigen nieuwe massale protestactie aan, chaos op wegen verwacht

Nederlandse boeren grijpen woensdag 22 juni aan voor nieuwe landelijke protestactie tegen de falende kabinetsaanpak van het stikstofprobleem. De oproep hiertoe kan naar verluidt op enorm veel steun in onze boerensector rekenen. Voorman Bart Kemp waarschuwt automobilisten alvast voor de hinder die op snelwegen kan onstaan.

Boeren zullen namelijk met eigen vervoersmiddelen komen en dat zijn over het algemeen geen personenauto’s, maar hun trekkers. Volgens Kemp kunnen mensen er op 22 juni er het best voor kiezen om de auto te laten staan en de trein naar je werk te nemen. ”Of werk gewoon thuis.”

Regering doet helemaal niets

Het doel van de actie is een gesprek tussen de regering en vertegenwoordigers van de boeren over ”plannen met draagvlak in de sector”. We willen bewegen, hebben aanbiedingen gedaan, maar daar doet de regering helemaal niets mee”, aldus de verontwaardigde Kemp.

Agractie verwacht niet alleen massale deelname onder hun eigen leden. De verwachting wordt uitgesproken dat leden van andere boerenorganisaties ook naar Den Haag komen voor het protest. Dit gaat de boerenlobbyorganisatie LTO, het collectief Farmers Defence Force en voer-, zuivel- en vleesbedrijven.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven