Boeren doen dringende oproep aan ‘alle werkende Nederlanders’

Boeren doen dringende oproep aan 'alle werkende Nederlanders'

Boerenactiegroep Agractie doet een dringende oproep aan alle werkende Nederlanders om hun solidariteit te tonen met de boeren. Bart Kemp vraagt werknemers komende vrijdag 15 minuten lang hun werk neer te leggen.

De actiegroep heeft een speciale website in het leven geroepen. Hierop staan ook andere suggesties om mee te doen aan de actie die aankomende vrijdag moet gaan plaatsvinden vanaf 15.00 uur. De tips variëren van het maken van een ‘selfie met een boerenzakdoek’ tot het halfstok ophangen van een Nederlandse vlag.

Wanhoopsoffensief

Volgens Agractie gaat het om een wanhoopsoffensief en moet er gestreden worden voor het bestaansrecht van boeren. “Nederland staat in brand”, zegt Kemp in een vlog. Daarom pleit de actiegroep voor een ‘standstill’ van vijftien minuten. “Laat je solidariteit zien en horen.”

YouTube video player

Stikstofuitstoot

Zoals bekend heeft het kabinet plannen om de hoeveelheid ammoniak en stikstofoxiden die in de natuur terechtkomen verminderen. Christianne van der Wal heeft tot dusver alleen plannen gemaakt die funest zijn voor de veehouderij.

Voor andere sectoren, denk aan verkeer en industrie’ bestaan NUL maatregelen. Het kabinet wil hier pas volgend jaar over gaan nadenken. De boeren zijn van mening dat de stikstofnormen die het kabinet heeft opgesteld ‘onhaalbaar’ zijn. Bovendien laken zij het gebrek aan communicatie met Den Haag.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven