Boeren blokkeren distributiecentra, supermarkten waarschuwen consument

Boeren blokkeren distributiecentra, supermarkten waarschuwen consument

Gooooedemorgen. Het is vandaag weer boerenprotestdag en men is al vroeg op pad gegaan. Er worden momenteel 8 distributiecentra van supermarkten geblokkeerd met trekkers. Het gaat om onder meer centra van Albert Heijn, Jumbo en Aldi.

Supermarkten zijn in alle staten en waarschuwen consumenten. Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel meldt dat langdurige blokkades de consument keihard gaan treffen, als in het gevaar dat normaal boodschappen doen er straks niet meer bij is.

Op dit moment is boodschappen doen nog geen probleem. Maar dat verandert volgens het CBL als de blokkades lang gaan standhouden.

Hoe lang dat precies is, vertelt het CBL niet. ”Maar het moet in ieder geval niet langer dan vandaag duren”, zo stelt een woordvoerder. Volgens het CBL zullen de dagverse producten het eerst geraakt worden door aanhoudende blokkades, omdat die meerdere keren op een dag af- en aangeleverd worden. Het langdurig ophouden van leveringen kan dan ook tot onnodige voedselverspilling leiden, waarschuwt de supermarktkoepel.

Het CBL benadrukt nogmaals geen rol te spelen in het stikstofconflict en noemt de blokkades dan ook onacceptabel.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven