Boer ziet geen uitweg meer: steekt hoeve in brand en springt in de vijver

Wereldberoemde zangeres plotseling omgekomen

In het West Vlaamse Koolskamp heeft zondag een tragische gebeurtenis plaatsgevonden, waarbij een gepensioneerde boer om het leven is gekomen.

Daniël (86) zag geen uitweg meer. De voormalige boer kon het recente wegvallen van zijn vrouw Cecilia (87) niet verwerken en kon de zorg voor hun hulpbehoevende zoon Lieven (58) niet meer aan.

Uit pure wanhoop stak hij gisteravond de zolder in brand. Daarna sprong hij in de vijver.

Daniël en Cecilia stonden recent nog bij de burgemeester in het kantoor. Het bejaarde koppel vroeg om hulp. De zorg voor Lieven viel hen zwaar.

Ze wilden weten wie er voor hem zou zorgen wanneer zij niet meer in leven zouden zijn. Meer dan een luisterend oor kan burgemeester Karlos Callens niet bieden.

Op 16 maart gebeurt er waar Daniël voor vreest. Zijn vrouw Cecelia valt weg. Tot aan dat moment had Daniël alles gedaan om zo goed mogelijk voor zijn vrouw te zorgen.

Jubileum

In augustus zou het bejaarde koppel hun zestigse jubileum vieren. De twee zijn dolverliefd op elkaar en kunnen simpelweg niet zonder elkaar. Hun enige kind Lieven is altijd in de buurt.

Weduwnaar

Dat hij weduwnaar werd, viel Daniël volgens zijn familieleden erg zwaar. Bovendien komt de zorg voor hun zoon er nog bij.

”Met hun twee voor de zorg instaan, lukte nog net”, aldus de burgemeester. ”Alleen ging dat gewoon niet. De laatste tijd was hij wantrouwend geworden.”

Zijn familie beaamt dat en spreekt van een depressie. ”Hij zag geen uitweg meer en was wanhopig.”

Brand

Afgelopen zondagavond weet Daniël zijn gevoelens geen plaats meer te geven. Volgens de eerste vaststellingen sticht hij brand op zolder.

Daarbij gaat ook een enorm cash geldbedrag in vlammen op. Zoon Lieven was thuis en bracht zichzelf in veiligheid. Het vuur was snel onder controle.

Wanneer agenten de omgeving afspeuren en bij de vijver komen, vinden er het levenloze lichaam van Daniël. Alles wijst erop dat hij er zelf een eind aan gemaakt heeft.

De burgemeester noemt het een verschrikkelijk verhaal. ”Wellicht zag hij geen uitweg meer. We zullen alles in het werk stellen om een gepast thuis te vinden voor hun zoon.”

Scroll naar boven