Boer vindt reusachtig ei, raakt in shock als hij ziet wat erin zit

Boer vindt reusachtig ei, raakt in shock als hij ziet wat erin zit

Een Australische boer heeft de schrik van zijn leven gekregen toen hij de dagelijkse productie van eieren bij zijn kippen ging verzamelen.

Drie keer zo groot

Een van de eieren was gigantisch, in vergelijking met de andere eieren. Het was ruim drie keer zo groot als het formaat van een ‘standaard’ ei en woog maar liefst 175 gram.

Het ei werd gelegd door een scharrelkip bij het bedrijf Stockman’s Eggs op de Atherton Tablelands. Dit familiebedrijf ligt in de staat Queensland.

Scott Stockman, de directeur van de onderneming, was dusdanig verrast dat hij foto’s van de vondst op Facebook geplaatst heeft.

Openmaken

De vraag was natuurlijk wat er in het ei zat. Toen het werd gekraakt kwam een nog een perfect gevormd ei uit. Hoe bizar is dit?

Scott was dan ook lyrisch en dolblij: ”Het is te absurd voor woorden om twee perfect gevormde eieren bij elkaar te hebben. Dit is uniek.”

Hij legde het voor aan een expert van de faculteit dierengeneeskunde en ook die zei dat hij nog nooit zoiets had gezien. De vraag is nu hoe dit kan.

Conclusie

Universitair docent Raf Freire concludeert dat de kip een ei had moeten leggen, maar daar om de een of andere reden niet in geslaagd is.

De volgende dag is er een nieuwe eicel vrijgekomen. Dat is naar beneden gekomen en dan heeft de kip op de een of andere manier besloten om zijn schaal te maken rond het ei van de vorige dag, maar ook rondom de nieuwe eicel. En zo kon dit dus gebeuren.

Experts vertelden er ook nog bij dat het ei veilig genoeg zou zijn geweest om te eten. Maar Scotts kippen produceren zo’n 50.000 eieren per dag, dus die moeite hebben ze niet genomen.

Scroll naar boven