Bob (69) vliegt viermaal per jaar naar de Filipijnen: ”Ik draai er niet omheen”

Bob (69) vliegt viermaal per jaar naar de Filipijnen: ''Ik draai er niet omheen''

De 69-jarige Bob verkeert niet in een gemakkelijke situatie. De gepensioneerde Fries uit Dokkum vliegt 4 keer per jaar naar de Filipijnen. Bob komt daar niet enkel om van het lekkere weer te genieten. Hij heeft er een meisje leren kennen.

Huwelijk

Bob is vader van drie kinderen. Tot drie jaar geleden was hij gelukkig getrouwd met Clara. Het gezin heeft een mooi huisje in Dokkum, en het lijkt allemaal voor de wind te gaan.

Maar dan wordt Clara ziek. ”Ze was een ontzettend energieke vrouw die ik compleet heb zien aftakelen. Dat heeft me veel verdriet gedaan.”

”Ik wist ook niet goed hoe ik er mee om moest gaan. Alleen zijn was ik niet gewend. Voor simpele dingen als bijvoorbeeld een wasmachine draaien, moest ik mijn kinderen bellen.”

Buitenland

Ook dat is niet eenvoudig voor Bob. Van de drie kinderen woont er nog maar eentje in Nederland. ”Mijn oudste zoon Mike woont in Lissabon en onze dochter Susanne is verhuisd naar Zwitserland. Dat vind ik soms ontzettend moeilijk. Je hebt je kinderen toch het liefst vlakbij.”

Het zijn tegelijkertijd ook zijn kinderen die Bob vertellen dat hij erop uit moet trekken, weer moet gaan genieten van het leven.

Zijn kinderen moedigen hem zelfs aan om weer te gaan daten. Twee jaar na het wegvallen van Clara, willen zijn kinderen Bob weer gelukkig zien.

Dat doet hij dan ook. Via een datingsite komt hij in contact met een Filipijnse vrouw, genaamd Danica. Wat begint als een kennismakingsgesprekje, mondt al snel uit in dagenlange chatsessies. Ook wordt er flink wat gevideobeld. Na een maand volgt er meer.

Danica vraagt of Bob haar wil ontmoeten. Ze wil dat hij naar Manilla komt. ”Ik heb daar wel over getwijfeld, want je leest zoveel rare verhalen op internet.”

Toch gaat Bob uiteindelijk. Hij staat open voor een nieuwe liefde en het advies van zijn kinderen is dan ook om ervoor te gaan.

Verliefd

”Toen ik aankwam op het vliegveld, wachtte Danica me al op. Ik was best zenuwachtig, maar dat gevoel verdween al snel door een flinke smakkerd.”

”In de twee weken die ik ben gebleven, hebben we veel gepraat. Zij is pas 24 en heeft nog een heel leven voor zich. Ik ben wat ouder.”

”Vlak voordat ik weer terug zou vliegen naar Nederland, vroeg ze me of ik een relatie met haar wilde. Daar schrok ik best van, we hadden elkaar pas net ontmoet.”

”Toch heb ik ja gezegd. Simpelweg omdat het goed voelde en ik niet het idee heb dat zij bij mij wil zijn omdat ik me geen zorgen hoeven te maken om geld.”

”Natuurlijk lees je die verhalen veel, maar Danica heeft toekomstdromen. Ze wil graag in Europa wonen, waar ze meer kansen krijgt dan in de Filipijnen.”

Nederland

”Inmiddels zijn we iets korter dan twee jaar bij elkaar. Ik vlieg vier keer per jaar naar haar toe. Het is de bedoeling dat we op een dag gaan trouwen. Samen met haar familie kijkt ze al naar bruidsjurken. Ik weet ook al welke soort ring ze het mooiste vindt.”

Hoewel hij gelukkig is in Dokkum, mist hij Danica ontzettend als hij in Nederland is. ”Ik heb een lange afstandsrelatie maar wil haar het liefst bij me hebben.”

”We hebben nog geen trouwdatum gepland, maar ik doe het liever vandaag als morgen. Pas dan kunnen we gaan bouwen aan onze toekomst.”

Scroll naar boven