BMW-bestuurders blijken de meest gehate bestuurders te zijn

We leven in een tijd waarin woede op de weg deel uitmaakt van onze dagelijkse routine. Het is zelfs therapie voor sommige mensen. Je woede laten varen en genieten achter het stuur, kan voor sommigen een goede stressverlichter zijn – voor anderen totaal niet.

Maar vaak zijn is het een specifiek type bestuurder of auto die weggebruikers het meest irriteert. Het is geen Audi, Range Rover of Mercedes. Nee, het blijken de auto’s en de bestuurders van de BMW te zijn. Misschien verbaast het jou niets of ben jij zelf een BMW bestuurder. Lees hieronder meer over…

Onderzoek uitgevoerd door WMB Logistics onlangs onderzocht 2267 Britse chauffeurs die allemaal ouder dan 18 zijn, een volledige Britse rijbewijs hebben en een eigen auto bezitten.

Aan de deelnemers werd een reeks vragen gesteld, waaronder vragen over verkeersveiligheid, en als ze denken dat ze zelf veilige bestuurders zijn – waarvan 100% van de ondervraagden zeiden dat ze dat waren.

Het onderzoek ging ook over de vraag wie de veiligste type weggebruikers zijn, waarbij vrachtwagenchauffeurs de toppositie innam vanwege de hoeveelheid tijd die ze op de weg doorbrengen. Ze ontvingen 22 procent van de stemmen terwijl de ouders gelukkig heel nauwlettend volgden met 21 procent.

Maar dat is genoeg over goede chauffeurs, daar ben je hier niet voor. Dus laten we uitvinden wie en wat de meest gehate entiteit in op de Britse wegen.

Als het gaat om de slechtste mensen op de weg, of meer specifiek, de slechtste auto die het vaakst werd gekoppeld aan een slechte chauffeur, pakte de BMW 1-serie de gouden medaille. Dit werd vervolgens gevolgd door, verrassend genoeg, de trouwe Vauxhall Corsa en nog verrassender, de Ford C-Max. Toen kwamen de VW Polo en de gehate Audi A4.

Aangezien dit onderzoek is gebaseerd op de Britse wegen weten we niet of het ook geldt voor Nederland of België. Wat denk jij? Welk automerk heeft volgens jou de meest gehate bestuurders? Laat het weten in de reacties!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven