Bloeddorstige herdershond bijt meerdere mensen in Zeeland

Bloeddorstige herdershond bijt meerdere mensen in Zeeland

Grote paniek in het Zeeuwse dorp Biggekerke. Daar heeft een loslopende herdershond meerdere mensen toegetakeld.

Hond

Rond 10.00 uur vanmorgen kwam er een melding binnen over een ‘agressieve herdershond’ die meerdere mensen gebeten zou hebben.

Bloeddorstige herdershond bijt meerdere mensen in Zeeland

Een vrouw heeft immense bijtwonden overgehouden aan de acties van de hond. De p0litie is ‘met veel moeite’ erin geslaagd de hond te pakken.

Eigenaar?

De hond liep in de buurt van de Duinweg, bij het strand. Van de eigenaar ontbrak op dat moment ieder spoor. Volgens de autoriteiten hebben meerdere mensen verklaard gegrepen te zijn door de herdershond.

Wielrenner gepakt

De eigenaar van het doorgedraaide beest kon uiteindelijk gelokaliseerd worden op de Noordenolfer, vlakbij de Duinweg. Degene die de hond bezit, is een 75-jarige man.

Terwijl de eigenaar werd ondervraagd, rende zijn hond achter een wielrenner aan die hij probeerde te grazen te nemen. Dat meldt RTL Nieuws.

In beslag genomen

Toegesnelde agenten wisten het dier met veel moeite te vangen. Op het bureau is de hond volgens het protocol bijtincideten opgehaald door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Die gaan nu bepalen wat er met de hond gebeurt. De kans is aanwezig dat het dier een gedragstest zal moeten ondergaan.

De p0litie roept mensen die met de hond te maken hebben gehad zich ondertussen op zich te melden. Zij kunnen vertellen wat hen is overkomen door te bellen naar telefoonnummer 0900-8844. Appen kan ook via het WhatsApp nummer 06 – 1220 7006.

Scroll naar boven