Bloedbad op basisschool: minimaal 19 kinderen en 2 leerkrachten doodgeschoten

Bloedbad op basisschool: minimaal 19 kinderen en 2 leerkrachten doodgeschoten

Een schietpartij op een basisschool in het Amerikaanse Uvalde in Texas heeft het leven gekost aan 19 kinderen, variërend in leeftijden van zeven tot en met tien jaar, en twee leraren. De 18-jarige dader is doodgeschoten door de politie.

De aanslag op de Robb Elementery School begon rond 11.30 lokale tijd, aldus ABC News. Voordat de schutter naar de school ging, zou hij zijn oma hebben doodgeschoten. Verschillende media indentificeren de dader als Salvador Ramos, een leerling van de Uvalde High School.

Naast de 19 overleden slachtoffers, zijn er ook meerdere gewonden te betreuren waaronder twee politieagenten. Het is niet bekend in welke toestand de gewonden verkeren.

Ziek en moe van

De Amerikaanse president Biden gaf vannacht na thuiskomst uit Azië een geëmotioneerd speech naar aanleiding van de gebeurtenissen in Uvalde. “Ik ben hier ziek en moe van”, zei de president. “We moeten wat doen. En vertel me niet dat we geen invloed kunnen hebben op dit soort bloedbaden. Waarom laten we dit telkens gebeuren?” Bekijk hier de reactie van Biden:

YouTube video player

Laat een reactie achter

Scroll naar boven