Blinde alcoholist gaat fietsen, veroorzaakt verkeersongeval

In Ierland werd een 53-jarige man deze week voorgeleid aan de politierechter nadat hij in beschonken staat op de fiets stapte en inreed op een auto. Opmerkelijk detail: de man is blind.

Gintaras J, oorspronkelijk afkomstig uit Letland, slingerde begin vorige maand door het dorp Drumnahoagh toen hij met zijn voorwiel tegen een auto aanreed. Hoe lang hij al op de fiets zat toen het mis ging is niet bekend. De politie besloot de man te arresteren om verdere ongelukken te voorkomen.

Blinde alcoholist stapt op de fiets en veroorzaakt verkeersongeval

Vragen die agenten aan de man stelden, werden niet beantwoord. Daarop werd besloten dat J. zijn roes in de cel moest uitslapen.

Blinden mogen fietsen

In de meeste landen gelden geen regels die klinisch blinde mensen verbieden deel te nemen aan het verkeer. Of dat slim is, is weer heel iets anders. Dronken fietsen is daarentegen wel verboden en dus kreeg J. een boete van 50 pond voor het rijden onder invloed.

Avonturier

De advocaat van de blinde man zegt dat zijn cliënt een drankprobleem heeft. Naar eigen zeggen zit J. ‘vast’ in Ierland omdat hij blind is. In zijn hart is hij echter een avonturier. Het is daarom dat hij op een zeker moment in zijn leven naar de fles greep en in het verlengde daarvan naar de fiets.