Bizarre onthulling: Ministerie van VWS werkte ziekenhuizen TEGEN in coronatijd

Bizarre onthulling: Ministerie van VWS werkte ziekenhuizen TEGEN in coronatijd

Op sociale media is massale ophef ontstaan over het handelen van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) tijdens een cruciale periode in de coronacrisis. Het NRC onthult in een vandaag gepubliceerd onderzoek namelijk dat Hugo de Jonge en zijn collega’s ziekenhuizen ‘ontmoedigd’ hebben hun intensive cares met extra bedden uit te breiden.

Het klinkt te bizar om waar te zijn maar terwijl Nederland in een lockdown zat om overbelasting van de ziekenhuizen te voorkomen, konden het ministerie en ziekenhuizen het niet eens worden over de vergoeding van extra bedden op de ic’s.

Bedden schrappen

Sommige ziekenhuizen kregen zelfs het advies om een hoeveelheid ic-bedden te schrappen. Het ministerie wilde daarmee minder bedden beschikbaar hebben dan was afgesproken. MINDER bedden terwijl de ziekenhuizen juist MEER bedden nodig hadden. Hoe bestaat het!?

Niet alleen op Twitter ontploft de boel na het onderzoek van het NRC. Op vrijwel alle sociale media is de bom ontploft en de kans is zeer groot dat Hugo de Jonge zich zal moeten verantwoorden in de Tweede Kamer. Ondanks dat hij momenteel minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening is.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven