Zwemmer beschermd door groep dolfijnen voor witte haai

Een zwemmer afkomstig uit het VK kreeg de schrik van zijn leven toen hij erachter kwam dat hij werd achtervolgt door een witte haai. De man, genaamd Adam Walker, zwom destijds (2014) voor de kust van Nieuw-Zeeland terwijl het gigantische roofdier op de loer lag.

Geen weet van haaien

Er werd hem verteld dat er geen haaien waren, en dat hij rustig zou kunnen genieten van zijn lange zwemroute in het mooie gebied. Gelukkig voor de Nieuw-Zeelander dook er precies op dat moment een groep dolfijnen op, die hem besloten te beschermen.

Op de beelden in de YouTube-video is te zien hoe Adam een uitdaging probeert te voltooien terwijl er een boot naast hem vaart. Dan duikt er plotseling een groep dolfijnen op uit het water, die in cirkels om hem heen zwemmen. Adam schreef over die bijzondere dag in een Facebook bericht:

Adam legt uit

“Zwemmen met dolfijnen op open water zwemmen wordt niet beter dan dit!! Droom komt uit! Ik zou graag denken dat ze me beschermden en me naar huis leidden. Deze duik zal me voor altijd bijblijven.” En wat bleek? Er waren op het moment van de duik wel degelijk haaien in het gebied.

Adam vertelde hierover dat hij hier geen enkele weet van had. Je kan je voorstellen dat hij allesbehalve blij was toen hij de waarheid ontdekte. Hij voltooide zijn zwem uiteindelijk in 8 uur en 36 minuten.

Ocean Swimmer Adam Walker Is Joined by Dolphins

Laat een reactie achter

Scroll naar boven