Bizarre beelden: man verstoort dodenherdenking en wordt gelijk aangepakt

Bizarre beelden: man verstoort dodenherdenking en wordt gelijk aangepakt

Vandaag is het dodenherdenking in heel Nederland. In Breda heeft man het traditionele moment ernstig verstoord. Dat gebeurde in Park Valkenberg.

Agressief

Tijdens het leggen van de kransen was het nog rustig. Maar zodra de twee minuten stilte ingingen, rende de man het veld plotseling op.

Hij begon te schreeuwen en tieren en werd agressief naar de bijeenkomst. Hij riep dat hij een militair geweest is. Hij zou dingen hebben moeten doen ‘waar de honden geen brood van lusten’.

Een man sprak hem aan op zijn gedrag, maar dat verergerde de situatie alleen maar. De man kon zich niet meer beheersen en begon nog meer stennis te trappen.

Daarop grepen een politieagent en een omstander hard is. De man uit het publiek sprong bovenop de schreeuwlelijk en in no time werd hij weggevoerd.

Onverwachts

Een 112-correspondent meldt aan Omroep Brabant dat de man al voordat de ceremonie begon in het park rondliep. Hij vertelde iedereen dat hij een veteraan is.

”De meeste mensen probeerden bij hem uit de buurt te blijven”, aldus de correspondent. Toch kon het incident gebeuren.

Live

Het bizarre tafereel was live te zien bij de lokale omroep BredaNu. Volgens hoofdredacteur Tijmen Moelker had niemand het zien aankomen en gebeurde het compleet onverwachts.

”De man wandelde zo het beeld in. Alles bij elkaar heeft het ongeveer een seconde of 45 geduurd.” Het publiek schrok zich vanzelfsprekend een hoedje.

Straf

De man is meegenomen naar het politiebureau. Hij heeft naast een boete, ook een gebiedsverbod gekregen en mag nu even niet meer in het park komen.

Damschreeuwer

Dit moment doet denken aan het jaar 2010. Destijds verstoorde Gennaro V. Pepe de Nationale Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam.

Hij kreeg hiervoor de bijnaam ‘Damschreeuwer’. De gestoorde eenling kreeg voor het verstoren uiteindelijk 16 maanden cel, waarvan 8 voorwaardelijk.

Daarnaast mocht hij vijf jaar lang niet op de Dam komen op 4 mei. Hij ging hiertegen in beroep, maar dat was zinloos.

Scroll naar boven