Bizar: Vrouw in rolstoel krijgt boete voor parkeren op rolstoelplek

Bizar: Vrouw in rolstoel krijgt boete voor parkeren op rolstoelplek

Handhavers…Tsja, soms overdrijven de hyperambitieuze boa’s wel eens. Dat heeft een Britse vrouw aan den lijve ondervonden. De aan haar rolstoel gekluisterde vrouw werd op de bon geslingerd omdat ze in een rolstoel zat…op een rolstoelersparkeerplaats.

Cerys Gemma (34) heeft haar rolstoel nodig om van haar auto naar de portiek van haar flat te komen – en andersom. Als ze op een reguliere parkeerplaats parkeert, kan ze haar auto niet verlaten. Daarom maakt ze gebruik van een plek die speciaal voor personen met een fysieke beperking is gemaakt.

Volgens de BBC stuit dat op onbegrip bij de beheerder van het flatgebouw waarin Gemma woont. Die vindt dat de plek altijd beschikbaar moet zijn voor gasten en verbiedt bewoners zich de plek toe te eigenen. Wanneer een bewoner de plek gebruikt, staat daar een boete op.

Die boete heeft Gemma inmiddels gekregen van een stelletje overenthousiaste handhavertjes. Het erge is nog dat een rechter onlangs heeft geoordeeld dat de boete terecht is.

Tekort aan parkeerplaatsen

De beheerder is naar eigen zeggen bezig met een oplossing, die ervoor moet zorgen dat er meer parkeerplaatsen bij komen voor mensen met een fysieke beperking. Tot die tijd is het niet de bedoeling dat de vrouw haar auto gebruikt. Dat klinkt even bizar als dat het is.

”Ik probeer geduldig te zijn, maar het is moeilijk”, zegt ze. “Maar ik ga me niet uit mijn huis laten jagen hierom.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven