Bizar: Vrouw bevalt binnenkort voor de tweede keer van hetzelfde kind

Bizar: Vrouw bevalt binnenkort voor de tweede keer van hetzelfde kind

De Amerikaanse Jayden Ashlea bevalt op korte termijn voor de tweede maal van dezelfde zoon. Huh, denk je nu, hoe is dat mogelijk? 

De mode- en lifestylevlogger kwam er na 19 weken zwangerschap achter dat haar kindje een open ruggetje had. Artsen waren pessimistisch gestemd over het welzijn van haar kind en vertelden Ashlea verschrikkelijk nieuws: Haar zoon zou hersendood ter wereld komen.

@jaiden.ashlea

Reply to @alexxhailey open fetal surgery explained ♥️ sorry i look so rough I’m still on the hospital! #openfetalsurgery #spinabifida #fetalsurgery #LENOVOJUSTBEYOU

♬ original sound – Jaiden Ashlea

Keizersnee

Daarop besloot de vrouw zich te wenden tot een ziekenhuis in de stad Orlando. Chirurgen hebben daar vervolgens een succesvolle hersteloperatie uitgevoerd. De artsen haalden de baby via een keizersnee uit de buik van de moeder, om via die manier de rug te dichten. Daarna hebben het baby’tje weer teruggeplaatst in de baarmoeder voor de resterende elf weken, die binnenkort voorbij zijn.

Je denkt misschien dat dit uniek is, maar in de Verenigde Staten gebeurt dit al zo’n 20 jaar. In Nederland wordt er hard getraind om soortgelijke operaties nog dit jaar uit te kunnen voeren. ”Momenteel opereren we zo snel mogelijk nadat kinderen zijn geboren. Uit onderzoek blijkt dat het sluiten van de rug tijdens de zwangerschap voordelen heeft voor het kind”, aldus aldus kinderneurochirurg Jochem Spoor van het Sophia Kinderziekenhuis.

Is een dergelijke operatie dan een garantie op een kerngezond kind? Helaas niet. De kans dat het kind fysieke of mentale problemen heeft bij de geboorte, blijft hoog. Al ligt dat risico na een operatie wel lager.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven