Bizar: Nachtclub voert verbod op ‘ongewenst aanstaren’ in

Bizar: Nachtclub voert verbod op 'ongewenst aanstaren' in

Grensoverschrijdend gedrag is een enorm actueel onderwerp. Maar in Australië gaan ze net een stapje verder. Dusdanig ver, dat mensen die zich in Club 77 in Sydney schuldig maken aan ‘ongewenst staren’ het risico lopen om levenslang verbannen te worden.

Op Instagram motiveert de club haar ‘safe space’ beleid: ”We hebben een verplichting naar nieuwe gasten van onze club, om hen te leren wat onacceptabel gedrag is tijdens het uitgaan. Als nachtclub moedigen wij contact met vreemden aan, maar dit moet altijd beginnen met verbale toestemming.”

Bizar: Nachtclub voert verbod op 'ongewenst aanstaren' in

Mocht je daar ooit uitgaan, dan is het de bedoeling dat je eerst vraagt of de ander daar eigen wel voor openstaat. De club wil niet langer dat, voornamelijk, vrouwen ten prooi vallen aan indringende blikken of aangestaard worden terwijl zij er geen zin in hebben. Beveiligers zullen er daarom op toezien dat niemand slachtoffer wordt starende ogen. Wie zich hier schuldig aan maakt, is in overtreding.

MeToo-politie

Dat zijn overigens niet zomaar beveiligers. Het zijn herkenbare leden van de MeToo-politie, die voor de gelegenheid in een rood vest gekleed gaan. Zo zijn ze herkenbaar voor iedereen.

Wanneer zij iemand betrappen op ongewenst staren, pakken zij diegene bij de lurven en trappen hem/haar de club uit. De politie wordt dan ingeschakeld voor het vervolg. Het heeft wat voeten in de aarde, maar zo zorg je er in elk geval voor dat uitgaan leuk blijft.

Scroll naar boven