Bizar: ‘Lachende mensen’ staan dodelijk ongeluk te filmen

'Lachende mensen' staan dodelijk ongeluk te filmen, laten zich niet wegsturen door politie

Voor wijkagent Erwin Tiggelaar is letterlijk de maat vol. De politieman uit via Instagram zijn onbegrip over een handjevol mensen dat een dodelijk ongeluk heeft aangegrepen om wat ‘spectaculaire’ beelden te maken.

Het ongeluk gebeurde afgelopen donderdag op de A28. Bij het Drente Hooghalen raakte een camper van de weg. De 76-jarige bestuurder overleed ter plekke. De andere inzittenden, een vrouw en twee kinderen, kwamen met de schrik vrij.

Vervolgens ontvouwde zich een bizar tafereel. Terwijl hulpdiensten een poging deden het leven van de man te redden, verzamelde zich op het naastgelegden viaduct een groepje ramptoeristen. Volgens Tiggelaar ging het om ”toeschouwers op de eerste rang” die hun cameraatjes hadden gericht op het medische team.

De wijkagent stoort zich eveneens aan ”lachende en filmende” automobilisten die zeer traag voorbij het incident reden.

Het zou jouw kind maar zijn

De politieman vraagt om respect. Voor de filmers in kwestie heeft hij een duidelijke boodschap: “Het zou jouw vader, moeder, kind, vriend of wat dan ook maar zijn! Wil jij dat, voordat wij het hebben kunnen vertellen, zien op social media?” De agent roept op: “Denk na, heb dan in ieder geval nog respect voor de slachtoffers en hun nabestaanden!”

 

Laat een reactie achter

Scroll naar boven