Bizar: Hulpverleners gehinderd bij ongeval op A4

Bejaarde vrouw (87) overreden door vuilniswagen

Hulpverleners hadden vanmorgen grote moeite om bij een ongeval te komen op de snelweg A4, doordat automobilisten met hun voertuigen op de vluchtstrook stonden. Dat meldt de politie uit Den Haag.

De A4 vanmorgen gesloten tussen het knooppunt Prins Clausplein en Zoeterwoude-Dorp nadat er een ongeluk gebeurde. ”We zijn bezig met hulpverlening na een ongeval op de A4. Omdat er veel voertuigen op de vluchtstrook staan in verband met de afsluiting, kunnen hulpverleningsvoertuigen er niet langs!”

Waarom?

Een politiewoordvoerder heeft geen idee wat mensen bezielt om op de vluchtstrook te gaan staan. Het is ten eerste niet toegestaan en ten tweede belemmer je hulpverleningsvoertuigen. Sterker nog, doordat je dit doet vertraag je hulp aan eventuele slachtoffers die het mogelijk hard nodig hebben.

Hoeveel vertraging de hulpverleners precies opliepen, weet de zegsman niet. Maar de slachtoffers bleken gering letsel te hebben, zegt hij. “Dat is zeker een geluk bij een ongeluk te noemen. Je wil je niet voorstellen wat er was gebeurd als we echt snel ter plaatse hadden moeten zijn.

Het is niet bekend of er boetes zijn uitgedeeld.

https://twitter.com/POL_DenHaag/status/1623247781598007296

 

Scroll naar boven