Bizar: grootste zoetwatervis ooit gevonden in de Mekong-rivier

Een Cambodjaanse visser die een gigantische pijlstaartrog van 300 kg aan de haak heeft geslagen, heeft mogelijk de grootste zoetwatervis ooit ontdekt en gevangen. De 42-jarige visser genaamd Moul ving de vis op 13 juni in de Mekong rivier.

Wetenschap

Hij nam contact op met verschillende wetenschappers van het onderzoeksproject Wonders of Mekong, die niet lang daarna arriveerden om de vis te wegen en evalueren. De pijlstaartrog kreeg de bijnaam ‘Boramy’, wat ‘volle maan’ betekent in de Khemer-taal.

Degenen die hoopten op ’s werelds grootste vismaaltijd, zullen misschien teleurgesteld zijn, aangezien ’s werelds grootste pijlstaartrog werd teruggebracht naar de rivier om vrijgelaten te worden. Ook is de gigantische pijlstaartrog voorzien van een tracker, zodat de wetenschappers haar kunnen volgen.

Grootste zoetwatervis

De pijlstaartrog van 300 kg was bijna 4 meter, lang wat alleen maar bijdraagt aan de indrukwekkende aard van de vangst. De wetenschappers kwamen tot de conclusie dat Boramy een gezonde vrouwelijke reuzenpijlstaartrog is. Pijlstaartroggen leven in principe van garnalen en kleine vissen die ze kunnen opzuigen en opeten van de bodem van de rivier.

Als we kijken naar de grootte van dit riviermonster, zal ze er waarschijnlijk een hele hoop van hebben gegeten. Wat een bizarre vangst!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven