Bizar: Autoverzekeraar moet vrouw die soa in de auto opliep miljoenen betalen

Bizar: Autoverzekeraar moet vrouw die soa in de auto opliep miljoenen betalen

Een autoverzekeraar in de Amerikaanse staat Missouri moet een vrouw een schadevergoeding van 5,2 miljoen dollar betalen. Het ‘slachtoffer’ liep een seksueel overdraagbare aandoening (soa) op tijdens het bedrijven van de liefde in de auto van haar vriendje en besloot daarop de autoverzekeraar aan te klagen. De rechter is van mening dat de verzekeraar moet betalen.

Vreemd verhaal, right? Toch is het echt gebeurd, aldus The Kansas City Star. In februari 2021 nam de vrouw contact op met de autoverzekeringsmaatschappij van haar partner.

Geen voorbehoedsmiddelen

Ze meldde dat ze het HPV-virus had opgelopen nadat ze seks had gehad met haar vriend in zijn auto en eiste daarvoor een fikse schadevergoeding. Volgens haar wist haar partner dat hij het HPV-virus bij zich droeg, maar had hij dat verzwegen. Om die reden besloot het stelletje geen gebruik te maken van voorbehoedsmiddelen.

Het HPV-virus is een soa die kan leiden tot abnormale celgroei van huid, slijmvlies en bijvoorbeeld genitale wratten. Het virus is niet met medicatie te verbannen, maar je lichaam ruimt het in de meeste gevallen zelf weer op. Dat duurt 1 tot 2 jaar.

Auto heeft bijgedragen aan soa

Afijn, de verzekeringsmaatschappij wees de belachelijke claim af maar daar nam de vrouw geen genoegen mee en stapte naar de rechter.

Die stelde de vrouw bizar genoeg in het gelijk, want ”de geslachtsgemeenschap van het paar in de auto de HPV-infectie veroorzaakte of er rechtstreeks aan bijdroeg.” In totaal moet de verzekeringsmaatschappij 5.2 miljoen dollar overmaken ”voor schade en verwondingen”.

De vrouw en haar ex-vriendje zijn inmiddels uit elkaar.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven