Bitcoin-prijs stort volledig in nadat China een verbod legt op cryptocurrency

De prijs van Bitcoin is gekelderd nadat toezichthouders in China aankondigden cryptocurrency hard aan te pakken.

Volgens Forbes begon de prijs van Bitcoin in mei op bijna $ 60.000 maar is nu gedaald tot onder de $ 40.000 nadat China zei dat het zijn hardhandig optreden tegen cryptocurrency verdubbelde – waarbij het banken instrueerde om dergelijke transacties niet te faciliteren, terwijl het beleggers ook waarschuwde om speculatieve handel te vermijden.

In feite meldt de outlet dat de prijs van de top vijf cryptocurrencies – Ethereum, Binance’s BNB, Cardano en Dogecoin – allemaal ‘gedaald zijn met dubbele cijfers percentages in de afgelopen 24 uur’, met ongeveer $700 miljard die nu van de cryptocurrency markt is geveegd in de afgelopen week.

Het nieuws komt nu China financiële instellingen en betalingsbedrijven verbiedt om diensten te verlenen die gerelateerd zijn aan cryptotransacties, laat Reuters weten.

Drie brancheorganisaties – de National Internet Finance Association of China, de China Banking Association en de Payment and Clearing Association of China – zeiden dat instellingen zoals banken en online betaalkanalen volgens het verbod geen enkele dienst mogen aanbieden aan klanten waarbij cryptocurrency betrokken is.

Dit omvat registratie, handel, clearing en settlement, legden ze uit.

De toezichthouders zeiden in een verklaring: “Onlangs zijn de prijzen van cryptocurrency omhoog geschoten en gekelderd en de speculatieve handel in cryptocurrency is weer opgeveerd waardoor de veiligheid van de eigendommen van mensen ernstig wordt geschonden en de normale economische en financiële orde wordt verstoord.”

Volgens Reuters heeft China “cryptobeurzen en initial coin offerings” verboden, maar niet “individuen verboden om cryptocurrencies te bezitten”.

Niet iedereen binnen de cryptocurrency-gemeenschap voelt zich echter al te bezorgd over het nieuws waarbij sommigen het afschuiven als een louter ’terugtrekkende beweging’.

In een gesprek dat Ladbible met Forbes had, zei Joe DiPasquale – de Chief Executive van bitcoin en crypto hedgefonds BitBull Capital – het volgende: “Het patroon van Bitcoin in de afgelopen 10 jaar is grote stijgingen gevolgd door pull-backs.

“De trends zijn hogere hoogtepunten en hogere dieptepunten: vandaag een jaar geleden sloot bitcoin op $ 9.927 terwijl het nu op ongeveer $ 39.000 staat. Hoewel hij zeker is gedaald vanaf zijn hoogtepunt van 63.000 dollar, is dat nog steeds een stijging van 300 procent.

“De daling van de prijs is een natuurlijke consolidatieperiode die we als noodzakelijk zien om de steunlijnen te vormen voor toekomstige appreciatie. We blijven bullish op bitcoin en vertrouwen erop dat we bitcoin in de toekomst op $100.000 zullen zien staan.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven