Binnenvaartschip ramt jacht, omstanders filmen het en gillen het uit

Binnenvaartschip ramt jacht, omstanders filmen het en gillen het uit

Gisteravond zijn rond 19.30 uur een binnenvaartschip en een jacht met elkaar in aanvaring gekomen. Dat gebeurde ter hoogte van De Zaat in Temse. De jacht telde drie opvarenden. Een van hen, een vrouw, heeft lichte verw0ndingen opgelopen.

Niet te vermijden

In de video, gemaakt door getuigen, zien we het kolossale binnenvaartschip en het plezierbootje frontaal tegen elkaar aan knallen.

Binnenvaartschip ramt jacht, omstanders filmen het en gillen het uit

Het schip, dat vaart onder de Nederlandse vlag, had meermaals geclaxonneerd en ook de motor in de achteruit gezet. Maar de opvarenden van de jacht hadden het te laat door.

Er wordt nog wel geprobeerd om te draaien, maar de aanvaring is niet meer te vermijden. Wanneer de boten elkaar raken, wordt gevreesd voor het ergste.

‘Gelukkig’ blijft de jacht rechtop drijven. Wel wordt het vaartuig nog enkele honderden meters meegesleurd. De opvarenden van de jacht zouden ‘stevig door elkaar geschud’ zijn. Een van hen, een vrouw, liep een fikse snee op aan haar voet. Maar dat was het dan ook.

Getuigen

Op het moment van de aanvaring waren er talloze wandelaars op het jaagpad langs de Schelde. Zij besloten te filmen, maar hebben ook de hulpdiensten verwittigd.

Heel even werd gevreesd dat de jacht zou zinken. Gelukkig gebeurde dat niet. Later kon het bootje aanmeren in een haventje aan het Georges van Dammeplein aan de Zaat in Temse.

Doorvaren

Het binnenvaartschip stopte helemaal niet, en voer gewoon verder richting Antwerpen. Dat leek de scheepvaartpolitie geen al te best plan.

Zij zetten de achtervolging in, in verband met onderzoek. Net zoals bij aanrijdingen op de weg, moeten betrokkenen bij een gebeurtenis op het water ook blijven op de plek waar het gebeurd is.

Om te video te bekijken, klik je op onderstaande tweet:

Scroll naar boven