Bill Gates waarschuwt de wereld voor nieuwe dodelijke virusvariant

Bill Gates waarschuwt voor nieuwe coronavariant

Microsoft-miljardair Bill Gates zegt zich zorgen te maken over een nieuwe opleving van het coronavirus. Hij waarschuwt dat het gevaar van een nieuwe, besmettelijkere en fatalere variant nog niet geweken is.

Om toekomstige dreigingen beter in te kunnen schatten, wil Gates dat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) meer middelen toch haar beschikking heeft. Hij vindt dat pandemieën “niet serieus genoeg” worden genomen.

Zo werken er momenteel minder dan 10 personen bij de WHO, die de hele dag loeren naar nieuwe, dodelijke virussen. “En zelfs die mensen worden afgeleid door andere zaken”, aldus Gates die opteert voor een taskforce, bestaande uit onder meer epidemiologen en experts in computermodellen.

5% kans op rampzalige covidvariant

Tegenover The Financial Times herhaalt Gates zijn eerdere waarschuwing. “Het is mogelijk dat de pandemie een variant genereert die nog besmettelijker en nog dodelijker is dan wat we al gezien hebben.”

“Het is niet waarschijnlijk, en ik wil geen doembeelden schetsen, maar er is meer dan 5 procent risico dat we het ergste van deze pandemie nog niet gezien hebben.”

Nieuw boek

Wie interesse heeft de levenslessen van de filantroop met betrekking tot pandemie-preventie, kan er binnenkort over lezen in Gates’ nieuwste boek How to Prevent the Next Pandemic. Hierin blikt hij onder meer terug op de coronasituatie van de afgelopen 2.5 jaar en kijkt hij vooruit.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven