Bill Gates spreekt over ‘coronawappies’ en het coronavaccin

Bill Gates heeft gezegd dat hij hoopt dat de ‘kwaadaardige’ samenzweringstheorieën over hem zullen verdwijnen.

De techmiljardair vertelde over de wereldwijde pandemie en de bredere gevolgen ervan, waardoor hij en Dr. Anthony Fauci in het middelpunt kwamen te staan over verkeerde informatie die op het internet werd verspreid.

In een gesprek met Reuters zei Gates dat hij verbaasd was over beweringen dat hij de hele pandemie voor zijn eigen doeleinden zou hebben georkestreerd.

Hij zei: “De aanwezigheid van sociale media plus een pandemie is een combinatie die nog nooit eerder heeft plaatsgevonden.:

“Niemand had kunnen voorspellen dat ik en Dr. Fauci zo prominent aanwezig zouden zijn in werkelijk kwaadaardige theorieën.”

“Theorieën als hebben wij de pandemie gecreëerd en proberen wij ervan te profiteren en ze gaan maar door en door.”

“Ik ben daar erg verbaasd over, ik hoop dat het weggaat.”

De medeoprichter van Microsoft zei verder dat hij vindt dat mensen kritischer moeten zijn ten aanzien van theorieën en bizarre beweringen die ze op het internet lezen.

De 65-jarige zei: “Het percentage dat echt misleid wordt door samenzweringstheorieën? Dat is voor mij onduidelijk.”

“Er zijn miljoenen berichten waarin mijn naam en die van Dr. Fauci worden gebruikt, maar geloven mensen die dingen echt?”

“We zullen ons het komende jaar moeten laten voorlichten en begrijpen hoe dit het gedrag van mensen verandert.”

“Hoe hadden we dit tot een minimum moeten beperken? Door samen te werken met de socialemediabedrijven of door beter uit te leggen wat we van plan waren?”

Ondanks de verkeerde informatie zei Gates echter dat hij bemoedigd was door de aanpak van Joe Biden sinds hij tot president is gekozen.

Hij voegde eraan toe: “Vanuit het oogpunt van stichtingen was het feit dat Joe Biden die beslissing nam van het wereldwijde vaccingeld superbelangrijk.

“Het feit dat hij bij de WHO is gaan werken en slimme mensen heeft aangesteld is belangrijk.”

Vorig jaar kwam Gates naar buiten en ontkende beweringen van samenzweringstheoretici dat hij de pandemie van het coronavirus probeert te gebruiken voor financieel of ander gewin.

Nadat hij van CNN-presentator Anderson Cooper te horen had gekregen dat onderzoekers 16.000 berichten hadden gevonden waarin complottheorieën over hem werden aangehangen, zei de 64-jarige dat ze weliswaar “prikkelende en eenvoudige” verklaringen konden bieden maar dat de beweringen ongegrond waren en dat hij en zijn liefdadigheidsinstelling er alles aan doen om mensen te helpen.

Hij zei: “Onze stichting heeft meer geld gegeven om vaccins te kopen om levens te redden dan welke groep dan ook, dus je draait dat gewoon om, je zegt dat we geld verdienen en dat we proberen mensen te doden met vaccins, door iets uit te vinden.”

“We moeten de waarheid naar buiten brengen. Ik hoop dat het zal afnemen naarmate mensen de feiten leren kennen. De cijfers doen me versteld staan, en het zijn niet alleen de randfiguren [die samenzweringstheorieën verspreiden] waar je normaal gesproken aan zou denken.”

Hij voegde eraan toe: “Het is een slechte combinatie, een pandemie en sociale media, en mensen zijn op zoek naar een heel eenvoudige verklaring – wie is hier de slechterik?”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven