Bikerbende redt dieren van gewelddadige eigenaren en hondengevechten

Bikers met tatoeages die er intimiderend uitzien hebben veel dieren in de VS gered. Ze onderzochten gevallen van dierenmishandeling, kwamen tot zeer gewelddadige eigenaren en overtuigden hen om hun huisdieren weg te geven. De mannen maakten afspraken met dierenasielen, hielpen dieren met revalidatie en vonden nieuwe gezinnen voor katten, honden en paarden.

Wij keken naar de activiteiten van de Rescue Ink-organisatie en waren verbaasd over hoe ze dieren van wrede eigenaars konden weghalen toen de politie hulpeloos was.

Embed from Getty Images

Rescue Ink is een non-profit organisatie voor dierenbescherming die is ontstaan uit een groep vrijwilligers in New York. Het team bestaat uit motorrijders, ex-bodybuilders, powerlifting-kampioenen, voormalig militair personeel, politie-detectives en advocaten. Het team was van 2008 tot 2014 op zijn hoogtepunt.

“Sommige mensen beschouwen ons graag als superhelden. De waarheid is dat we dierenliefhebbers zijn (en beschermers). Door de jaren heen, en door vele obstakels en regelrechte uitdagingen, blijven we sterk en toegewijd aan onze missie. “

Embed from Getty Images

Rescue Ink werkte samen met de politie en publieke organisaties. Ze deden alles wat ze konden binnen de grenzen van de wet om dieren te beschermen tegen misbruik. Hun werk was volledig afhankelijk van donaties.

https://www.instagram.com/p/BaEPtJ3BIBk/?utm_source=ig_embed

Het team ontving ongeveer 1.000 tot 3.000 berichten per dag via e-mail alleen van verschillende mensen over de hele wereld en ongeveer 250 oproepen per dag.

Tijdens de jaren van hun activiteit hebben ze veel honden, katten, paarden, kippen, varkens en vissen gered. En ooit hebben ze zelfs een 1.5 meter boa constrictor gered.

Embed from Getty Images

In een interview voor de New York Times zeiden de bikers dat ze zich in heel verschillende situaties bevonden: sommige mensen verkochten rashonden alleen omdat ze geld nodig hadden voor drugs, andere mensen organiseerden hondengevechten en sommigen probeerden zelfs een groep dakloze katten te vergiftigen. Eens hadden ze een rapport over een seriemoordenaar uit Pennsylvania.

En hier is iets belangrijks dat je moet weten: het team onderzocht alleen de gevallen van dierenmishandeling: als ze een crimineel konden vinden, nam Rescue Ink contact op met de politie. Als een diereigenaar niet goed voor het huisdier zorgde, bouwden de motorrijders een hondenhok of hielpen ze op een andere manier.

Met hun werk hebben de motorrijders bewezen dat ze allemaal grote, vriendelijke harten hebben. Een van de bikrs van Rescue Ink bracht 1,5 week door met een kitten bij zich, omdat hij hem om de paar uur moest voeden. Een andere biker stapte ooit in een vijver bij een riool om een eend te redden.

Embed from Getty Images

De Rescue Ink-bikers besteedden jarenlang les aan volwassenen en kinderen om hen te laten beseffen dat dierenmishandeling verkeerd is.

Misbruikers zijn meestal mensen met vergelijkbare kenmerken: ze zijn onzeker, impulsief en meedogenloos omdat ze problemen hebben thuis of in hun relaties.

De Bikers geloven dat dierenmishandeling slechts de eerste stap is voor zulke mensen. Later, omdat ze het gevoel hebben dat ze niet gestraft kunnen worden, kunnen ze iemand anders misbruiken zoals een kind, een vrouw of een bejaarde persoon. Daarom is het zo belangrijk om alle gevallen van dierenmishandeling te voorkomen.

Soms moesten bikers dieren redden waarvan de eigenaren stierven en niemand anders om hen gaf. In dergelijke gevallen namen de fietsers contact met opvangcentra en namen ze de dieren daar alleen mee. Op een gegeven moment richtten ze hun eigen onderkomen op, maar dit werd beschadigd tijdens een orkaan.

Elk jaar sterven ongeveer 10.000 honden als gevolg van illegale hondengevechten. Elke dag zijn er meldingen van dierenmishandeling en het is niet alleen directe fysieke mishandeling, maar ook onverschilligheid van eigenaren aan de behoeften van het dier. Zulke organisaties zoals Rescue Ink geven hoop op een gelukkiger wereld. Deel dit met je vrienden en familie!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven