Bijstandsmoeder koopt kerstcadeautjes voor 12.000 euro

Bijstandsmoeder koopt kerstcadeautjes voor 12.000 euro

In het Verenigd Koninkrijk is ophef ontstaan over een interview van een bijstandsmoeder. De vrouw komt rond van 1.200 pond per maand, maar heeft 10.000 pond aan kerstcadeautjes uitgegeven. Dat roept enorm veel vraagtekens op.

Whitney Ainscough (30) spreekt van een ‘moeilijk jaar’. En om die reden heeft ze besloten haar kinderen te verwennen met luxe cadeautjes.

Maar goed, blijft natuurlijk de vraag hoe je aan zoveel geld komt. Tot begin september kwam er slechts een uitkering van 1.200 pond binnen.

‘Grote cadeaus’

Hoe kun je dan 12.000 euro uitgeven? Volgens Whitney heeft ze goed kunnen sparen. Tegenover The Sun legt ze uit dat haar kinderen met kerst ‘grote cadeaus’ zullen ontvangen.

”Ik verwen mijn kinderen omdat ze het verdienen. Mijn dochter wil een massief gouden armband van 1.300 euro. Dat is voor mij geen probleem.”

Haar drie kinderen Cora (11), Addison (6) en Adley (2) mogen zelfs kiezen wat ze graag willen. Haar dochter krijgt naast een armband nog meer.

”Ze krijgt ook merkkleding, een nieuwe laptop, make-up en een neuspiercing.” Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, wordt er ook gezorgd voor acrylnagels en haarextensies.

Zoon

De zesjarige Addison heeft behoefte aan een VR-headset, een Nintendo Switch, de nieuwste iPhone en een iPad. Dat zijn erg vreemde aankopen.

En dan is er nog het tweejarige zoontje. ”Ik ga een verblijf boeken van twee nachten in Peppa Pig World en hij krijgt daar een suite. Dan verras ik hem ook met een iPhone.”

‘Ben trots op mezelf’

Naar eigen zeggen heeft Whitney complete maling aan wat andere mensen denken. ”Het kan mij weinig schelen wat iemand anders denkt.”

”Ik ben een uitkeringsmoeder, woon in een goedkoop huurhuis en geef lekker duizenden euro’s uit aan mijn kinderen met de kerst. En daar ben ik trots op.”

Partner

Om het nog mooier te maken krijgt haar partner, die niet de vader van de kinderen is, een lullig cadeautje. Hij begrijpt niks van de acties van zijn vriendin.

Scroll naar boven