Bij dit populaire strand moet je vanaf nu 50 euro betalen om je auto te parkeren

Met de zomer in aantocht gaan we dit jaar ongetwijfeld weer massaal naar de schitterende stranden die ons land rijk is. Maar bij een strand is parkeren dit jaar wel heel erg duur. Om die reden kun je de auto beter laten staan.

Beowners boos

Zoals in vrijwel elke badplaats die Nederland telt, is het op warme dagen moeilijk om de auto te parkeren. Er zijn veel te weinig plekken, voor te veel auto’s.

Dat zorgt voor inwoners van Scheveningen en Den Haag voor bizarre taferelen. Zij kunnen hun eigen auto’s niet parkeren, doordat dagjesmensen hun plekken inpikken.

Daar zijn ze vanzelfsprekend niet blij mee, en zij vinden de gemeente aan hun zijde. Om die reden is er nu een steekproef opgezet in Scheveningen en in het centrum van Den Haag.

En die gaat dagjesmensen raken in hun portemonnee. Of je nu 10 minuten parkeert of de hele dag; je betaalt altijd 50 euro. Hiermee hoopt men automobilisten af te schrikken.De bedoeling is dat zij uitwijken naar parkeergarages, die overigens ook niet bepaald goedkoop zijn.

Bij dit populaire strand moet je vanaf nu 50 euro betalen om te parkeren

Maatregelen helpen niet

De gemeente nam eerder al verschillende maatregelen. Op zonnige dagen probeerden verkeersregelaars te zorgen dat het niet volledig uit de hand liep.

Daarnaast werd het uurtarief verhoogf van 3.50 euro naar 10 euro. Iedereen die fout parkeerde, kreeg een wielklem cadeau (meer dan 3.000 geplaatst).

Ondanks bovenstaande maatregelen is er niets veranderd. Daarom zal deze proef een jaar duren. Bewoners krijgen van de gemeente een straatvergunning.

Kortom: als je een dagje naar Scheveningen wilt, kun je het best met het openbaar vervoer gaan. Er gaan veel trams en dat is ook een stuk goedkoper.

Torenhoge parkeertarieven in Den Haag: 50 euro voor 10 minuten
Scroll naar boven