Bezorger krijgt geen fooi en spuugt vol in het eten (video)

Bezorger krijgt geen fooi en spuugt vol in het eten (video)

De kans is groot dat je wel eens een maaltijd laat bezorgen. We hebben onlangs al geleerd dat dit niet echt gezond is, aangezien de maaltijdboxen van de koeriers tjokvol zitten met talloze bacteriën. Die eet je dus ook op, maar dat is je eigen keuze.

Thuisbezorgd

Met alle gemakken die er tegenwoordig voorhanden zijn, heb je eigenlijk geen keuken meer nodig. Je kunt alles bestellen waar je maar trek in hebt.

Bezorgers fietsen of scooteren zich het ongans om het eten zo snel mogelijk bij je te brengen. Daardoor halen ze vreemde capriolen uit, zoals rijden door rood licht.

Bezorger krijgt geen fooi en spuugt in het eten (video)

De meeste bezorgers verwachten automatisch dat je ze fooi geeft. Dat ben je helemaal niet verplicht, want je betaalt ook voor bezorgkosten. Kortom: het zou aardig zijn als je zo’n koerier wat extra’s geeft, maar als je het niet doet kan niemand daar iets van zeggen.

Met alle torenhoge prijzen van tegenwoordig geven steeds minder mensen fooi. Dat is ook logisch want niet iedereen heeft het breed.

Daar komt nog bij dat je bestellen cash betalen inmiddels ook wel zo’n beetje verleden tijd is. Je kunt vooraf al met iDeal betalen, of drukt je pinpasje tegen het apparaat dat de bezorger bij zich heeft.

K*nkerfooi

Onderstaand een filmpje dat is gepost op de website VKMag. Hierin horen we een bezorger die met een buitenlands accent praat en een oranje jas draagt.

Hij is boos dat hij geen fooi krijgt voor het bezorgen van een KFC (Kentucky Fried Chicken) bestelling. Daarop besluit hij gewoon te rochelen tussen de kipstukken.


Daarna praat hij tegen zichzelf in zijn telefoon: ”Je wou me geen k*nkerfooi geven toch”?, gevolgd door een straattaal-achtig iets. Geen idee wat hij zegt, maar op internet gaat men helemaal los. Mensen willen graag achter de identiteit komen van de jongen.

Vanzelfsprekend zal zijn werkgever worden ingelicht, al hebben we niet het idee dat het straatjochie daar erg om zal malen. Nu kan hij ‘de block’ weer op.

Scroll naar boven