Bezorgde moeder kijkt op iPhone-app waar haar zoon is, gaat naar de locatie en gilt het uit

Bezorgde moeder kijkt op iPhone-app waar haar zoon is, gaat naar de locatie en gilt het uit

Een Britse moeder heeft het levenloze lichaam van haar zoon (22) gevonden in een gracht door via de tracking-app van iPhone zijn locatie op te zoeken en erheen te gaan. Haar zoon bleek slachtoffer van een aanrijding door een auto.

Josh Ashworth liep op 22 april vorig jaar langs de weg, toen hij rond 21.30 uur werd aangereden. Achter het stuur van de BMW zat Cole Tressidder, een 22-jarige jongen zonder rijbewijs nadat die was afgepakt wegens rijden onder invloed.

Gevlucht

Tressidder vluchtte na de aanrijding. Zijn auto liep daarbij schade op. Vlak voor het ongeval werd hij nog gespot door een andere automobilist, die heeft verklaard dat de man veel te snel reed.

Politieonderzoek heeft uitgewezen dat dat klopt. Hij moet 96 kilometer per uur hebben gereden toen hij het fatale ongeluk veroorzaakte.

Pas een dag later rond de middag gaf hij zich aan, naar eigen zeggen nadat hij het nieuws had gelezen op sociale media. Hij zei niet geweten te hebben dat hij iemand aangereden had. De twintiger zou de avond van het ongeval nog wel gebeld hebben naar een garage om zijn auto te laten herstellen.

Moeder emotioneel

De moeder van Ashworth las in de rechtbank een emotioneel statement voor. „Waarom zou iemand zo’n mooi mens langs de kant van de weg achterlaten? Dan was ik niet diegene geweest die mijn zoon met gruwelijke verwondingen vond.”

De jongeman zou meteen na de aanrijding overleden zijn door een gebroken schedel. „Dagenlang heeft het idee mij gekweld dat hij daar misschien urenlang had liggen lijden. Gelukkig was dat niet zo.” Ze omschreef haar zoon als „mooi, complex en vol liefde.” „Mijn leven zoals ik het kende, is gestopt op 23 april 2022.”

De bestuurder van de wagen pleitte schuldig voor rijden zonder rijbewijs en verzekering, en gaf toe in het bezit van cocaïne te zijn geweest en die drug te hebben willen verkopen. De rechter zag een verzachtende omstandigheid in het feit dat je niet zou verwachten dat langs die drukke snelweg een voetganger wandelt. Tressider werd veroordeeld tot 86 maanden gevangenis en is zijn rijbewijs 77 maanden kwijt.

Scroll naar boven