Bezoeker ziet medewerkster aquarium aan voor een ‘ontsnapte pinguin’

Moslima die in aquarium werkt krijgt vraag: ''Ben jij een van de pinguins?''

De Australische Savannah heeft op TikTok een video geplaatst waarin ze een onhult dat een oudere man haar een nogal opmerkelijke vraag stelde.

Savannah, woonachtig in Sydney, werkt in het aquarium en bekeerde zich onlangs tot de islam. Ze besloot ook direct om voortaan met een hijab naar haar werk te gaan.

Pinguin

In de video vertelt ze dat een bezoeker haar vroeg of ze ‘verkleed was als pinguin’. De vrouw kon die vraag niet waarderen.

”Ik wist niet wat ik moest zeggen, dus ik zei maar: ‘ja, ik ben een pinguin, omdat ik dacht dat hij een grap maakte. Maar daarna merkte ik op dat het een serieuze vraag was.”

@savannahgeishaa Im not a penguin 🐧 #hijabi #hijab #jilbab #muslim #muslimtiktok #muslimah #hijabitiktok ♬ original sound – mrsshahhhh🥷🏽

Excuses

”Later kwam ik de man weer tegen in een souvenirwinkel. Toen zei ik: ”Ik ben trouwens geen pinguin. Daarop bood hij direct zijn excuses aan.”

Onder de video verschijnen veel reacties. Sommige mensen vinden dat de man onbeschoft was, terwijl anderen vinden dat het een overduidelijke grap was.

Iemand schrijft: ”Dit is een typsiche opa-grap. Niet correct, maar niets om je druk over te maken. Een ander reageert met een mooie counter.

”Je had moeten zeggen dat je een non bent, zodat hij zich schuldig zou voelen.”

Een andere moslima schrijft: ”Als een echte ‘hijabi, probeert ik zwart met wit te vermijden. Ik deed dat eerder wel, maar mensen denken dan dat ik een katholieke non ben en noemen me ‘zuster’.”

Scroll naar boven