Bewoners woonzorgcentrum Almere bestolen, geslagen en verwaarloosd

side view of man's face

Recente berichten onthullen schokkende misstanden bij Woonzorgcentrum De Overloop in Almere. Bewoners zijn ernstig mishandeld, verwaarloosd en zelfs bestolen van hun kostbare bezittingen. Deze verontrustende onthullingen kwamen aan het licht door gesprekken die de lokale omroep 1Almere met familieleden van oud-bewoners voerde.

Zorggroep Almere reageert

Zorggroep Almere, waaronder De Overloop valt, heeft als reactie hierop vorige maand zes medewerkers op non-actief gesteld. Momenteel lopen er onderzoeken naar beschuldigingen van intimidatie, machtsmisbruik, privacyschending en het onjuist inzetten van medicatie.

Schrijnende getuigenissen van familieleden

De familieleden van voormalige bewoners delen hartverscheurende verhalen. Zo vertelt Manon (een pseudoniem) over haar oma die in De Overloop woonde. Ze beschrijft hoe haar oma ernstig werd mishandeld en verwaarloosd, tot het punt waarop ze haar eigen oma niet meer herkende vanwege de vele blauwe plekken en verwaarlozing.

Tragische ontdekkingen

Manon’s oma zat dagenlang in haar rolstoel zonder verzorging, bedekt met uitwerpselen en bont en blauw van de val uit haar bed. De situatie was zo ernstig dat het ziekenhuispersoneel ontsteld was toen ze haar uiteindelijk naar het ziekenhuis brachten met een hersenschudding en een gebroken heup.

Diefstal van persoonlijke bezittingen

Naast mishandeling en verwaarlozing zijn er ook meldingen van diefstal. Manon meldt dat waardevolle spullen van haar oma, waaronder sieraden en een afstandsbediening, verdwenen zijn onder verdachte omstandigheden.

Andere familieleden delen vergelijkbare ervaringen

Niet alleen Manon, maar ook andere familieleden getuigen van vergelijkbare misstanden. Er zijn meldingen van onbevoegde medewerkers en het onjuist gebruik van medicatie, wat de zorg voor de bewoners ernstig in gevaar brengt.

Een oproep tot actie

Deze onthullingen roepen op tot dringende actie en verbetering van de zorgstandaarden in Woonzorgcentrum De Overloop. Het is van cruciaal belang dat de veiligheid en het welzijn van de bewoners gewaarborgd worden.

Scroll naar boven