Bewoners horen geritsel in de kruipruimte, doen vreselijke ontdekking

In de kruipruimte van een woning in de Limburgse hoofdstad Maastricht heeft de dierenambulance een lijkje van een vos gevonden. Het diertje was compleet uitgemergeld. Op het zelfde adres werd eerder al een jong vosje gevonden.

De dierenambulance kreeg gisteren een telefoontje waarin werd verteld dat bewoners van een huis aan de Sint Lucassingel ‘geritsel’ hoorden in de kruipruimte.

Toen medewerkers ter plaatse komen en gingen kijken, werd een babyvosje ontdekt. Het diertje is overgebracht naar het Natuurhulpcentrum in het Belgische Opglabbeek zodat hij daar weer op sterkte kan komen. Maar gisteravond hoorden de bewoners opnieuw geluid in de kruipruimte.

Nog een vos

Er zou nóg een vosje in de kelder zitten. De medewerkers van de dierenbescherming uit Born werden gebeld en kwamen, maar zij durfden de kelder niet in uit angst voor de mogelijke ouders van de vos. De Dierenambulance Limburg Zuid werd daarop gebeld.

Na een lange zoektocht werd een 0verleden vosje aangetroffen. Hulp mocht dus niet meer baten en het vosje is direct door de dierenambulance meegenomen.

Het is nog niet bekend hoe de vosjes in de kruipruimte terecht zijn gekomen. William Ploemen van de dierenambulance laat wel weten dat de buurt bekend staat om vossen. ”Ze zoeken dit soort plekken op. Vaak zitten ze onder de grond zoals kruipruimtes.

”Bij dit soort meldingen is het belangrijk dat je er op tijd bij bent. Meestal worden de welpen achtergelaten door hun eigen moeder, of wordt zij aangereden en dan zijn ze hulpeloos en verhongeren ze.”

Scroll naar boven