Bewoners erg aangeslagen door zonnepanelen die L-U-L vormen

Bewoners erg aangeslagen door zonnepanelen die L-U-L vormen

De nogal ‘ongelukkig’ gelegde zonnepanelen in een Arnhemse woonwijk kwamen eind november ineens in het nieuws. Niet zo gek natuurlijk, want van bovenaf waren de letters L-U-L te lezen. Hilarisch, maar dat is het niet voor de bewoners.

Zonnepanelen

Iemand die de panelen op haar dak heeft liggen is Astrid. Tegen De Gelderlander wil ze haar achternaam liever niet vertellen.

Naar eigen zeggen wist Astrid helemaal niet dat de panelen in L-U-L vorm door de woningcorporatie gelegd waren. Astrid heeft zelf zes panelen op haar dak liggen. Pas na twee weken vroeg een buurtbewoner wat er ‘in hemelsnaam’ op haar dak lag?

Dat verbaasde haar nogal, want ja: wat is er nu zo vreemd aan zonnepanelen? Maar toen de buurtbewoners uitlegde dat er wel een heel vies woord was gemaakt met de panelen, werd het duidelijk.

Lullo

De combinatie van de panelen op drie woningen in de Hilversumsestraat, vormen nu samen het woord L-U-L. Maar wanneer je verder kijkt en de eerstvolgende woning van het naastgelegen huizenblok erbij betrekt, staat er L-U-L-L. Het idee is nu om de daarnaastgelegen woning ook te voorzien van panelen.

Als de monteurs daar een letter O bijmaken, krijg je dus L-U-L-L-O. Dat lijkt Astrid al een stuk beter. Eigenlijk vriendelijker.

Ongelukkig

De panelen worden binnenkort overigens alweer vervangen. Ze liggen er nu een maand of drie, maar blijken helemaal niet aan de eisen te voldoen.

Als Astrid het voor het zeggen zou hebben, worden ze dan anders gelegd. Want het woordje L-U-L? Nee, dat had ook best anders gekund.

De woordvoerder van de woningbouw vindt het vervelend voor de bewoners, maar had het niet kunnen voorkomen omdat men het legplan van zonnepanelen per woning bekijkt. Blijkbaar was er niemand zo slim genoeg om de plannen naast elkaar te leggen.

De woordvoerder biedt een welgemeend excuus aan en is blij dat het ‘zo goed’ wordt opgepakt door de bewoners. Niet dat zij er iets aan kunnen doen behalve klagen, maar toch.

Oh ja en dan nog even dit: we zien de comments alweer voor ons: ‘Oud nieuws blablabla’. Waarschijnlijk heb je het dan over de zonnepanelen die eerder in het nieuws kwamen. Die liggen niet in Arnhem, maar in Utrecht. Toevallig hetzelfde woord. Het artikel daarover kun je hier lezen.

Scroll naar boven