Bevooroordeeld meisje neemt DNA-test af om haar etniciteit te achterhalen – de resultaten brengen haar in tranen

De mensheid is in veel opzichten vrij ver gekomen, maar het is ook duidelijk dat er nog een lange weg te gaan is.

Gelijkheid is zo’n gebied waarin veel ruimte voor verbetering is. Het blijft problemen veroorzaken bij mensen, en in het slechtste geval leidt onze onverdraagzaamheid tot oorlogen en conflicten waarin talloze onschuldige levens verloren gaan.

Toch beginnen deze enorme problemen vaak met de eerste indrukken die we over anderen maken op basis van hun huidskleur, uiterlijk en nationaliteit.

In een poging om de vooroordelen die we allemaal hebben met de feiten over wie we eigenlijk zijn te contrasteren, verzamelde reisorganisatie Momondo 67 mensen uit verschillende etnische groepen en boden hen een DNA-test aan.

Alle proefpersonen hadden één ding gemeen: ze waren trots op hun nationaliteit, etniciteit en afkomst.

Maar ze zaten ook vol met vooroordelen tegen mensen van andere rassen, die in hun ogen totaal anders zijn dan zijzelf.

Klinkt dat een beetje bekend?

Het geheel begint met een vraag: “Durf jij je af te vragen over wie jij werkelijk bent?”

Vervolgens gaf Momondo elk van de deelnemers een DNA-test. En twee weken later keerden de proefpersonen terug om de resultaten te zien.

De resultaten lieten de deelnemers in tranen … en verbrijzelden alles wat ze ooit over zichzelf dachten.

De video hieronder is een belangrijke reminder voor ons allemaal om anderen te accepteren, ongeacht hun nationaliteit of huidskleur. Omdat we eigenlijk veel meer gemeen hebben dan we denken!

Ik hoop echt dat deze video mensen aan het denken zet om mensen doen realiseren dat we meer gemeen hebben dan we denken en om een stap dichter bij elkaar te komen.

We moeten nooit vergeten om van onze medemensen te houden om wie ze daadwerkelijk zijn, ongeacht hun uiterlijk, afkomst of nationaliteit.

Deel deze belangrijke boodschap alsjeblieft, zodat meer mensen deze waardevolle les zullen leren en we samen voor een mooier bestaan zullen zorgen!

Bron: Momondo