Betty-Lou (65) kan soms niet eten vanwege hoge kosten voor haar huisdieren

Betty-Lou (65) kan soms niet eten vanwege hoge kosten voor haar huisdieren

Volgens onderzoek van dierenspeciaalzaak Pets Place onder bijna 6.000 mensen heeft een op de drie huisdiereigenaren grote moeite voor hun beestje(s) te zorgen. Dit omdat mensen steeds minder geld overhouden.

94 procent

Uit het onderzoek blijkt dat maar liefst 94 procent van alle respondanten ervoor kiest om liever zijn/haar huisdier te verwennen dan zichzelf.

Kosten

De grootste kostenpost voor een huisdier is natuurlijk voer, gevolgd door medische kosten. Ongeveer 25 procent van de deelnemers besteedt maandelijks 25 tot 50 euro aan hun huisdier. Meer dan een derde schat die kosten tussen de 50 en 100 euro, terwijl 15 procent elke maand meer dan 200 euro neertelt.

Betty-Lou (65) kan soms niet eten vanwege hoge kosten voor haar huisdieren

Maaltijd overslaan

Iemand die moeite heeft de kosten voor haar huisdieren op te hoesten is de 65-jarige Betty-Lou uit Badhoevedorp. Zij heeft een kat, een konijn en vangt ook nog kittens en katten uit het asiel op. Zo onderhand wordt het enorm moeilijk om dat allemaal te betalen.

Maar Betty-Lou slaat liever zelf een warme maaltijd over dan dat ze moet besparen op dingen die van invloed zijn op de gezondheid van haar dieren.

”Ze hebben niet gevraagd om bij mij te komen. Ik heb de verplichting ze de best mogelijke verzorging en het beste leven te geven. Ik bespaar liever op mezelf dan op mijn huisdieren, zelfs als dat betekent dat ik een avondmaaltijd moet overslaan.

Instanties

Heb jij moeite om de kosten voor je huisdier op te hoesten? Via het Landelijk Informatiecentrum Gezelschapsdieren is er een uitgebreide lijst beschikbaar met dierenvoedselbanken en minima-dierenartsen. Daarnaast is de dierenbescherming er voor je inzake begeleiding en maatschappelijke dierenhulp.

Scroll naar boven