Beth (77) werd verliefd op jonge Ghanees en is al haar spaargeld kwijt

Beth (77) werd verliefd op jonge Ghanees en is al haar spaargeld kwijt

De Britse Beth uit Luton viel twee jaar geleden als een blok voor de charmes van de destijds 28-jarige Mohammed uit Accra, Ghana. Ze dacht haar ware liefde gevonden te hebben en toen Mohammed de dolverliefde oma ten huwelijk vroeg, zei ze dan ook volmondig ja. Maar het huwelijk is er helaas nooit gekomen.

Beth (77) werd verliefd op jonge Ghanees en is al haar spaargeld kwijt

Tegen Mirror vertelt Beth was er allemaal is gebeurd. ”Ik hem leren kennen via Facebook. Via Messenger stuurde hij enorm veel complimenten over mijn profielfoto. Omdat ik het erg lief vond, stuurde ik een berichtje terug. Mohammed vroeg me vervolgens of ik hem wilde toevoegen.”

”Nadat we een tijdje hadden gepraat, wilde hij me zien. Hij stelde voor om naar Engeland te komen en dat leek me erg veilig. Hij had natuurlijk wel een visum nodig.”

Geldproblemen

”Mohammed vertelde me dat hij twee grote bedrijven had in Accra. Hij stuurde 108 werknemers aan en verdiende per maand miljoenen. Ik vermoedde dus niets vreemds. Toen hij naar de ambassade ging voor een visum, zei hij dat alles perfect was gegaan. Hij zou het visum snel krijgen”

”Maar na een week belde hij me opeens op. Zijn bankrekeningen zouden bevroren zijn vanwege een bankonderzoek en daarom had hij acuut 15.000 euro nodig om zijn werknemers te betalen. Ik moest het overmaken naar een vriend van hem en dan zou ik het aan het eind van de week terugkrijgen.”

Nieuwe auto

”Omdat ik Mohammed vertrouwde, heb ik het geld overgemaakt. De volgende dag bedankte hij me en verzekerde hij dat de problemen snel opgelost zouden worden.”

”Hij bleef ondertussen met complimenten strooien, waardoor ik het gevoel kreeg dat hij veel om me gaf. Maar na enkele dagen was er weer iets aan de hand. Zijn auto deed het niet meer en omdat zijn rekeningen bevroren waren, moest hij een nieuwe auto hebben. Of ik hem 8.000 euro kon storten.”

”Ik vond het zielig voor hem. Hij moest tenslotte naar zijn werk. Ik heb het geld snel overgemaakt en Mohammed zei me dat ik hem had gered.”

Geblokkeerd

”Maar na een paar dagen zag ik dat hij me had geblokkeerd op Facebook. Ik besefte dat ik geen andere contactgegevens van hem had. Hij belde me immers altijd via Facebook. Mijn volledige spaargeld van 23.000 is verdwenen en de man die me zo’n goed gevoel gaf ook.”

”Achteraf denk ik: hoe heb ik hem kunnen geloven? Maarja, dat is achteraf. Op dat moment kwam hij oprecht over. Het enige dat ik nu kan doen is mensen waarschuwen: trap er niet in.”

Scroll naar boven