Betaalrekeningen worden fors duurder: ”Helaas nodig”

Betaalrekeningen worden fors duurder: ''Helaas nodig''

Het hebben van een bankrekening wordt in Nederland steeds duurder en duurder. De kosten die klanten moeten betalen voor een betaalrekening, zijn in een jaar tijd wederom fors omhoog gegaan. Volgens MoneyView gaat het om meer dan 9 procent.

Verhogingen

In Nederland hebben miljoenen mensen een particuliere betaalrekening. Bijna iedereen natuurlijk, want anders is het onmogelijk om je salaris of je uitkering te ontvangen.

Die betaalrekening gaat steeds meer in de papieren lopen. Onlangs werd al bekend dat de kosten voor een standaard betaalrekening in slechts vijf jaar tijd, meer dan 51 procent duurder is geworden. Banken dragen allerlei smoesjes aan voor die verhogingen, maar in de tussentijd is de klant de pineut.

Betaalrekeningen worden fors duurder: ''Helaas nodig''

Probeer namelijk maar eens te leven zonder een bankrekening. Dat gaat namelijk niet. En dus kan men vragen wat ze willen. Dat doen ze dus ook.

Zakelijke rekening

Particuliere klanten worden uitgeknepen, maar ook zakelijke klanten worden flink bij de neus genomen. Gemiddeld moeten zij nu 15 procent meer betalen voor hun betalingsverkeer dan in 2021.

In 2021 kon een zzp’er nog voor gemiddeld 100 euro per jaar een rekening aanhouden. Inmiddels kost dat al meer dan 115 euro per jaar. Voor dezelfde diensten dus.

Ook interessant: het gaat dan enkel om de basiskosten van een betaalrekeningen. Waar nog geen rekening mee is gehouden, zijn de transactiegerelateerde kosten.

Andere kosten die er nog bijkomen zijn de extra kosten die banken in rekening brengen uit hoofde van fraudebestrijding, zo meldt MoneyView.

Duurste bank

We hebben in Nederland een hoop banken. Denk aan ING, ABN Amro, Rabobank etcetera. Als je bij Triodos bent aangesloten, zit je bij de duurste bank van Nederland.

We sluiten af met nog een ernstig feitje, want in Nederland blijken maar liefst 2,6 miljoen mensen grote moeite te hebben met het digitale betalingsverkeer. De Nederlandsche Bank (DNB) heeft een tabelletje gemaakt, waarin te zien waar mensen precies moeite mee hebben:

Scroll naar boven